31 mai 2023 | 11:56

Preot cunoscut, despre importanța relațiilor de cuplu: „Cu femeia care nu odihneşte bărbatul trupeşte şi sufleteşte, nu stai de vorbă”

Știri generale
Preot cunoscut, despre importanța relațiilor de cuplu: „Cu femeia care nu odihneşte bărbatul trupeşte şi sufleteşte, nu stai de vorbă”
Doi tineri recent căsătoriți

Preotul Constantin Coman a dezvăluit secretele unei căsnicii frumoase și armonioase. Potrivit cunoscutului duhovnic, acest lucru depinde foarte mult de femeia pe care o ai lângă tine și ce impact are ea asupra vieții trupești și spiritual a bărbatului.

Ce importanță au relațiile trupești în căsnicie

Toată lumea și-ar dori să afle cum se menține vie armonia, înțelegerea și pasiunea din interiorul unei căsnicii. Din păcate, în ziua de astăzi, divorțul este un fenomen la modă, destrămare care, în trecut, nu se întâmpla atât de des. Lucrurile s-au schimbat, iar cei mai mulți au înțeles că, atunci când nu mai există înțelegere și pasiune în familie, trebuie făcute schimbări rapide. Bineînțeles, până la despărțire, cei doi parteneri au datoria să facă tot posibilul pentru a-și salva căsnicia, dacă ambii își doresc asta.

Unul dintre principalele motive de divorț o reprezintă adulterul, mai exact, infidelitatea în căsnicie. Din păcate, multe cupluri nu au înțeles că, atât comunicarea, armonia, înțelegerea, respectul, cât și relațiile trupești întrețin vitalitatea relației. Multe cupluri se tem să aibă relații trupești pentru a nu comite un păcat în fața lui Dumnezeu. Acest lucru, potrivit părintelui Constantin Coman, este total greșit.

Duhovnicul a dezvăluit toate lucrurile pe care le-a aflat de la Sfinții Părinți de la Muntele Athos. Acesta spune că mulți bărbați și femei refuză să-și satisfacă plăcerile trupești din teama de a nu păcătui sau a nu face cinste Domnului. EI bine, se pare că nu există restricții religioase din acest punct de vedere, atâta timp cât se întâmplă în interioriul căsniciei. Părintele a descris cum trebuie să fie femeia pe care ți-o alegi.

„A fi credincios nu înseamnă să refuzi problema trupească, plăcerile trupeşti, impulsurile trupeşti.
Cu femeia care nu odihneşte bărbatul trupeşte şi sufleteşte nu stai de vorbă. Mi-a zis-o un pustnic de la Sfântul Munte. Nu stai de vorbă, o trimiţi acasă. Să odihnească bărbatul trupeşte şi sufleteşte şi pe urmă stai de vorbă, că trebuie să-i scoţi din cap toate părerile despre sine”a transmis preotul.

Ce trebuie să facă o femeie imediat după ce se trezește

Potrivit informațiilor deținute de preotul Constantin Coman, o femei trebuie să urmărească un ritual clar după trezire, în special în ceea ce privește un obicei foarte util. Femeia este cea care ține rânduiala casei și lumina vie în interiorul cuplului. Soția se abate mai puțin de la drumul religios pe care orice persoană ar fi bine să îl respecte, astfel încât, preotul o sfătuiește ce trebuie să facă imediat după ce a făcut ochi, pentru a avea cât mai mult timp un cămin protejat de Divinitate.

„Femeile sunt acelea care ţin candela aprinsă. Dominarea, de câteva veacuri, a raţionalismului a produs o cultură centrată pe raportarea cerebrală, exterioară, seacă, uscată, lipsită de conţinut, şi la Dumnezeu, ca şi la omul de lângă noi, precum şi la omenirea întreagă. Femeile cad mai greu victime acestui risc. Rămân mai sufletiste, mai vii, se raportează la Dumnezeu şi la lumea înconjurătoare mai mult cu inima.

Ca preot, recomand tinerelor soţii, care devin stăpâne ale casei soţului şi copiilor săi, să ţină cu multă râvnă de această rânduială. Să aprindă zilnic candela în casă.
Primul lucru pe care trebuie să-l facă femeia, când se trezeşte dimineaţa, este să aprindă candela. Când va aprinde candela, se va raporta imediat la Dumnezeu, va face şi o cruce şi, eventual, o scurtă rugăciune pentru soţ, pentru copii şi pentru cei din jur. Începe, astfel, ziua cu binecuvântare, începe ziua cu gândul la Dumnezeu.

Iar Dumnezeu nu rămâne dator! Binecuvântarea Lui se va revărsa asupra întregii case şi familii. Zona aceasta de aşezare duhovnicească statornică este cea mai roditoare”, a scris părintele în cartea sa.

 

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews
Se CONFISCĂ tot. E ilegal oriunde în România. Anunțul venit azi, 18 mai
Capital.ro
Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Schimbări rentabile pentru Berbeci, reuşite excepţionale pentru Balanţe
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
GREEN NEWS a plantat pentru viitor. Acțiune de plantare a sute de copaci în zona Lunca Cetății din București
Mediaflux
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro