Premiile Gopo sau când maneaua câștigă trofeul pentru cea mai bună regie

Autor: Ciprian Ioana - 11:04, 20 mart. 2019
Foto: Formatia Kana Jambe (captură videoclip)

Despre ediția din acest an a Premiilor Gopo se va mai vorbi mult și bine. Dar subiectul principal nu va fi lista câștigătorilor, ci momentul live al unei formații de manele.

Cea de-a 13-a ediție a Premiilor Gopo, denumite generic „Oscarurile românești”, a avut loc marți seara la Teatrul Național București. Poate ai aflat deja că „Moromeții 2” a fost pelicula care a câștigat trofeul pentru cel mai bun film, dar subiectul principal după eveniment a fost reprezentat, de fapt, de live-ul susținut de o trupă care cântă manele.

E vorba de formația Kana Jambe, care, potrivit paginii de Facebook, apartine trustului Ro Terra Music patronat de Dan Bursuc. Pe scena TNB se pare că au urcat Alex Kojo și Lexo, unul dintre ei fiind îmbrăcat în maiou.

Val de reacții pe Facebook după manelele de la Premiile Gopo

Recitalul susținut de formație pe scena TNB a fost imedat taxat pe Facebook de către artiști care s-au simțit jigniți.

Foto: Facebook Dana Porlogea

Cine i-a adus pe maneliști pe scena TNB

Premiile Gopo sunt organizate, în fiecare an, de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), condusă de regizorul Tudor Giurgiu. În postarea sa, Mihai Mărgineanu susținea că formația a apărut pe scenă în urma unei sponsorizări oferite de Dan Bursuc pentru ediția din acest an.

Mărgineanu nu precizează însă suma pe care ar fi oferit-o Dan Bursuc și nici nu a adus dovezi că acest lucru s-ar fi întâmplat. Impresia multora e că organizatorii știau foarte bine ce fac și că au regizat momentul tocmai pentru a se vorbi despre această gală.

Și, într-adevăr, s-a vorbit. După ce trupa și-a încheiat live-ul, mulți au aplaudat momentul. Unii pentru că poate au fost încântați, alții poate au făcut-o stânjeniți. Iar alții s-au abținut pur și simplu. Momentul a creat vâlvă și a dus la dezbateri aprinse și poate că fix asta s-a dorit.

Până la urmă, premiile Gopo sunt organizate de un regizor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI