Premierul României, mesaj pentru români după protestele desfășurate în toată țara: „Îi înțeleg că au obosit”

Premierul României, mesaj pentru români după protestele desfășurate în toată țara: „Îi înțeleg că au obosit”
Florin Cîțu, mesaj pentru români Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Florin Cîțu a vorbit în această dimineață despre noile restricții anti-Covid-19, dar și despre protestele care au avut loc la final de weekend. Potrivit premierului, fiecare român are dreptul la opinie, atâta timp cât respectă legea și măsurile sanitare.

„Îi înțeleg pe români că au obosit”

Florin Cîțu a vorbit în cadrul unei conferințe despre cum vede situația actuală în România, oferindu-le cetățenilor recomandări cu privire la vaccinare și respectarea măsurilor de restricție.

Premierul României a dat dovadă în această perioadă de empatie față de cetățeni, recunoscundu-le dreptul și nevoia de a protesta împotriva acțiunilor cu care aceștia nu sunt de acord.

Prim-ministrul a vorbit, de asemenea, despre importanța continuării campaniei de vaccinare, iar în același timp și-a arătat disponibilitatea de a discuta cu oricine are nelămuriri de orice fel.

„Românii pot să protesteze, atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare (…) Dreptul de a avea o opinie, în România, rămâne. Avem opinii diferite.

Pentru mine este foarte important să continue campania de vaccinare, să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români (…) Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea.
Îi înţeleg pe români că după un an de zile au obosit. Toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile (…)

Eu sunt gata să stau la masă cu oricine pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”, a declarat premierul Florin Cîţu, înainte de a participa la ședința Biroului Executiv PNL, la care va participa și Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Cum a explicat Cîțu restricțiile care au făcut isterie în România

Premierul României susține că toate măsurile au fost luate cu scopul de reduce numărul îmbolnăvilrilor cauzate de Covid-19. Spre deosebire de alte țări, măsurile au fost aplicate pe județe, tocmai pentru a arăta înțelegerea față de epuizarea cetățenilor în fața restricțiilor impuse de pandemie.

„Aceste măsuri sunt unice în Europa, fiindcă depind de gradul de incidenţă. În toată Europa astfel de măsuri sunt luate unitar pentru întreaga ţară, în România sunt luate în funcţie de incidenţă tocmai pentru că ştim că există deja în societate o oboseală după un an de zile în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut şi este nevoie de încă un efort ca împreună să trecem peste această perioadă.

Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a mai adăugat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI