Preliminariile EURO 2020: Cu cine joacă România și cum a reacționat selecționerul

Autor: Puiu Alexandru - 06:15, 03 dec. 2018

Pe parcursul weekend-ului, au fost stabilite grupele pentru preliminariile EURO 2020. Cu această ocazia, am aflat cu cine va juca România, iar reacțiile experților nu au întârziat foarte mult.

România va fi gazda a patru meciuri la EURO 2020, dintre care, unul va fi din optimi. Până la o calificare însă, tricolorii au de întâmpinat echipele din grupa F a preliminariilor. Va fi vorba de Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta. Primul meci din preliminarii se va juca pe 21 martie 2019, iar ultimul este programat pentru 19 noiembrie 2019. Campionatul EURO 2020 va dura exact o lună, începând cu 12 iunie 2020.

„Din punctul meu de vedere Spania e favorita grupei fără doar şi poate. Iar pentru locul 2 ne vom lupta cu Suedia şi Norvegia. Cred că avem forţa necesară să mergem la Euro. Chiar dacă Suedia e echipa mai bine cotată decât noi şi a avut un Campionat Mondial foarte bun eu zic că o putem învinge” a declarat Nicolae Stanciu, citat de FRF.

Mihai Stoichiță este președintele Comisiei Tehnice a  Federației Române de Fotbal și nu a ezitat să-și exprime și el opinia despre posibilul succes la echipei noastre naționale de fotbal.

„Ți se pare că e o mare diferență între noi, Suedia și Norvegia? Bine că nu am căzut în altă grupă, sunt altele mai grele, dar și altele mai ușoare. Sunt echipe cu care oricând poți să te bați cu ele de la egal la egal. Bine, Spania pare favorită și chiar e favorita grupei, iar celelate trei echipe eu zic că se bat între ele.

Ultimele două nu le mai pun. În orice caz, nu mi se pare că trebuie să facem o tragedie din grupa asta. Nu accesibil, mi se pare că poți să te bați cu toate de la egal la egal. Spania, îmi pare rău, dar la ultimele competiții majore a fost una dintre favorite, dacă nu chiar câștigătoare. Deci dintr-o dată te pune pe gânduri.

Diferența dintre noi și fotbalul spaniol e dată și de campionatul pe care îl au, de modul în care își cresc ei acolo valorile. Schimbări de strategie poți să-ți faci numai după ce te apuci să-ți studiezi adversarii cu care urmează să joci. Așa că avem nevoie de timp de studiu, are Cosmin timp destul, că el își fixează obiectivele”, a declarat Stoichiță.

La ora actuală, selecționerul României este Cosmin Contra. El va antrena echipa țării noastre pe parcursul preliminariilor și, cu un pic de noroc, în meciurile din turneul final.

“Nu e grupa cea mai grea în care am fi putut să picăm, e la mijloc ca dificultate. E clar să Spania nu mai trebuie să spunem de ea. Toate celelalte sunt echipe nordice. Am jucat cu Suedia un meci amical la Craiova, ştim forţa pe care o au, Norvegia o echipă în reconstrucţie, tânără, care a câştigat grupa din Liga Naţiunilor. Nu sunt două echipe uşoare, dar nici două echipe pe care să nu putem să le batem. Nu sunt deplasări uşoare.

Trebuie să începem bine această campanie, indiferent de adversar. Sperăm să nu fie Spania în primul meci. E greu, dar nu imposibil. Vom face orice ca să ne calificăm din această grupă. Sperăm în grupa asta să nu pierdem, cum n-am pierdut în Liga Naţiunilor. Vom face tot ce depinde de noi să facem fericiţi românii şi să vină pe Arena Naţională să ne vadă la Campionatul European”,a spus Contra la ProX.

Dacă ai o curiozitate despre grupele preliminare din EURO 2020, le poți vedea pe toate mai jos:

Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo
Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg
Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus
Grupa D: Elveţia, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar
Grupa E: Croaţia, Ţara Galilor, Slovacia, Ungaria, Azerbaidjan
Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, România, Insulele Feroe, Malta
Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia
Grupa H: Franţa, Islanda, Turcia, Albania, Moldova, Andorra
Grupa I: Belgia, Rusia, Scoţia, Cipru, Kazahstan, San Marino
Grupa J: Italia, Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI