14 mai 2021 | 12:41

Prefectul Capitalei, anunțul momentului despre revenirea tuturor elevilor în bănci. Când se va renunța definitiv la școala online

News
Prefectul Capitalei, anunțul momentului despre revenirea tuturor elevilor în bănci. Când se va renunța definitiv la școala online
Când se întorc toți elevii în bănci

Alin Stoica a anunțat cu puțin timp în urmă ce se întâmplă cu școlile din București, după ce rata de incidență a scăzut sub 1,5. Potrivit prefectul Capitalei, anumite categorii de elevi vor învăța încă de acasă, dar acest lucru este posibil să nu mai dureze pentru multă vreme.

Ce elevi vor face în continuare școala online

Alin Stoica a declarat că revenirea totală în școlile din București se va produce atunci când rata de incidență va fi sub un caz la mia de locuitori, însă până atunci, trendul continuă să fie descendent.

Potrivit ultimelor informații, vineri, rata de incidență Covid-19 calculată pe ultimele 14 zile a fost de 1,21 de cazuri la mia de locuitori. Pentru moment, cei care au revenit în bănci sunt preșcolarii, elevii din clasele primare, dar și cei din cele terminale.

“În scenariul prevăzut în ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății, toți copiii vor putea merge la școală în momentul în care rata de infectare scade sub 1 la mie.

Deocamdată suntem în scenariul în care doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale pot merge fizic la școală, restul elevilor învață online”, a afirmat Alin Stoica.

Întrebat dacă prevede în viitorul apropiat o scădere care să permit revenirea tuturor elevilor în bănci, prefectul a preconizat că, într-un ritm de scădere similar cu cel de până acum, într-o săptămână, maxim două, toți elevii ar putea reveni la școală.

“Dacă ne luăm după pasul de scădere, atunci este posibil ca într-o săptămână – două săptămâni să ajungem la o rată de sub 1 la mie, dacă nu sunt influențe negative pe parcurs”, a adăugat acesta.

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea la școală a elevilor din toată țara

Întrebat când ar putea să reînceapă școala și elevii din localitățile în care rată de incidență a scăzut, Sorin Cîmpeanu a explicat că acest lucru depinde de datele raportate în fiecare vineri a fiecărei săptămâni.

„Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile din localitățile cu această rată vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în săptămâna 17 – 21 mai”, a afirmat Sorin Cîmpeanu

După ce ministrul Educației a fost contactat de edupedu.ro, acesta a declarat că “regula din ordinul comun spune că școlile funcționează după scenarii raportate la rata de infectare din ziua de vineri precedentă săptămânii respective. Deci, referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare“, a concluzionat acesta în cursul zilei de marți.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro