Prefectul Capitalei, anunțul momentului despre revenirea tuturor elevilor în bănci. Când se va renunța definitiv la școala online

Prefectul Capitalei, anunțul momentului despre revenirea tuturor elevilor în bănci. Când se va renunța definitiv la școala online
Când se întorc toți elevii în bănci

Alin Stoica a anunțat cu puțin timp în urmă ce se întâmplă cu școlile din București, după ce rata de incidență a scăzut sub 1,5. Potrivit prefectul Capitalei, anumite categorii de elevi vor învăța încă de acasă, dar acest lucru este posibil să nu mai dureze pentru multă vreme.

Ce elevi vor face în continuare școala online

Alin Stoica a declarat că revenirea totală în școlile din București se va produce atunci când rata de incidență va fi sub un caz la mia de locuitori, însă până atunci, trendul continuă să fie descendent.

Potrivit ultimelor informații, vineri, rata de incidență Covid-19 calculată pe ultimele 14 zile a fost de 1,21 de cazuri la mia de locuitori. Pentru moment, cei care au revenit în bănci sunt preșcolarii, elevii din clasele primare, dar și cei din cele terminale.

“În scenariul prevăzut în ordinul comun al Ministerului Educației și Sănătății, toți copiii vor putea merge la școală în momentul în care rata de infectare scade sub 1 la mie.

Deocamdată suntem în scenariul în care doar preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale pot merge fizic la școală, restul elevilor învață online”, a afirmat Alin Stoica.

Întrebat dacă prevede în viitorul apropiat o scădere care să permit revenirea tuturor elevilor în bănci, prefectul a preconizat că, într-un ritm de scădere similar cu cel de până acum, într-o săptămână, maxim două, toți elevii ar putea reveni la școală.

“Dacă ne luăm după pasul de scădere, atunci este posibil ca într-o săptămână – două săptămâni să ajungem la o rată de sub 1 la mie, dacă nu sunt influențe negative pe parcurs”, a adăugat acesta.

Sorin Cîmpeanu, despre revenirea la școală a elevilor din toată țara

Întrebat când ar putea să reînceapă școala și elevii din localitățile în care rată de incidență a scăzut, Sorin Cîmpeanu a explicat că acest lucru depinde de datele raportate în fiecare vineri a fiecărei săptămâni.

„Dacă vineri rata de infectare e mai mică de 1 la mie, atunci școlile din localitățile cu această rată vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în săptămâna 17 – 21 mai”, a afirmat Sorin Cîmpeanu

După ce ministrul Educației a fost contactat de edupedu.ro, acesta a declarat că “regula din ordinul comun spune că școlile funcționează după scenarii raportate la rata de infectare din ziua de vineri precedentă săptămânii respective. Deci, referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare“, a concluzionat acesta în cursul zilei de marți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI