Predicția omului care a vorbit prima dată în România despre pandemie. El știe când se termină

de: Alex Cazacu
19 10. 2020

După tot acest timp, cum ar arăta un eventual sfârșit al pandemiei de coronavirus? Experții de top formulează scenarii pentru un astfel de eveniment fericit. Cât de probabil este să se întâmple așa și cât de aproape este acest sfârșit?

Predicția omului care a vorbit prima dată în România despre pandemie

Duminică, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș” a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19. Acesta spune că își menține prognoza în privința datei la care România va scăpa de acest virus.

Adrian Streinu-Cercel este de părere că pandemia de coronavirus va lua sfârșit în anul 2023. În felul acesta el își menține declarația pe care a mai făcut-o și în trecut pe această temă.

”Da. Categoric da. De la o persoană care este infectată în decursul unei serii de patru zile alte trei persoane vor fi infectate, după încă patru zile alte nouă persoane vor fi infectate și după încă patru zile încă 27 de persoane. Așa se face că de la o persoană infectată în decurs de 12 zile vom avea 40 de persoane infectate”, a declarat Streinu-Cercel, potrivit Mediafax.

El a mai adăugat că se poate vedea foarte ușor, printr-un simplu calcul când va trece prin această infecție toată populația României.

”Puteți să faceți un calcul simplu coroborat cu populația României și să vedeți cam în cât timp populația României va ajunge să treacă toată prin infecție. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați” a adăugat Adrian Streinu-Cercel.

Predicția lui Adrian Streinu-Cercel

Legislația a fost scrisă ”pe genunchi”

Totodată, managerul institutului ”Matei Balș” din Capitală afirmă că legislația în domeniul sanitar în timpul pandemiei de coronavirus a fost scrisă ”pe genunchi”, pentru că așa au fost vremurile, motiv pentru care a ”ieșit cu erori”.

”Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranță. Câți dintre noi, nu știu să vă spun, dar vom scăpa de ea. Vor veni celelalte generații care trebuie să fie și ele protejate și să știe din timp ce au de făcut. Noi am scris legislația acum pe genunchi, așa au fost vremurile.

Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieșit. Multe, puține, nu asta este problema. Important este că acum avem ce să utilizăm și trebuie puse în practică. Pe urmă le schimbăm, evident”, a declarat medicul duminică, într-o conferință de presă organizată la sediul central al PSD.