Prăpăd pe șosea, în Bistrița. O autobasculantă încarcată cu piatră a spulberat nouă autoturisme oprite la semafor

Prăpăd pe șosea, în Bistrița. O autobasculantă încarcată cu piatră a spulberat nouă autoturisme oprite la semafor
Prăpăd pe șosea, în Bistrița. O autobasculantă încarcată cu piatră a spulberat nouă autoturisme

Un accident grav a avut loc pe DN17, în cartierul Unirea, din municipiul Bistrița, acolo unde o autobasculantă plină cu piatră a produs o coliziune în lanț. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis ieri că în urma impactului puternic, nouă mașini au fost avriate.

Cum s-a produs accidentul

În urma cercetărilor s-a descoperit sursa accidentului, mai exact, este vorba despre o explozie a unei anvelope, care a produs un întreg carambol. Inițial, camionul s-a prăbușit peste un autoturism din aproporiere, iar ulterior mașinile din apropiere s-au ciocnit în lanț, creând un adevărat dezastru. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu morți, fiind raportată o singură victimă, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, care a fost transportat la spital, după ce a suferit o rană la mână.

Imediat după producerea accidetului, traficul a fost restricționat pentru o oră, timp în care s-a circulat alternativ, pe un singur sens. La locul accidentului s-au deplasat două echipaje ale Ambulanţei şi un echipaj de prim ajutor al SMURD. Potrivit informațiilor primite de polițiști, cele nouă autoturisme spulberate de autobasculante erau oprite la culoarea roșie a semaforului. Toți șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Mai multe echipaje de politiști de la Rutieră și politisti locali au intervenit ca urmare a unui accident rutier care a avut loc în cartierul Unirea din Bistrița. Conform primelor date, cel mai probabil din cauza exploziei unei anvelope, șoferul unei autobasculate ( încarcata cu piatră) care circula pe directia Bistrița-Vatra Dornei, un barbat de 50 de ani, din Susenii Bargaului, a pierdut controlul acesteia și a intrat în coliziune cu o coloana de 9 autoturisme care erau oprite la culoarea roșie a semaforului, după care s-a răsturnat„, potrivit Mediafax.

Reprezentanții poliției au transmis că vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cum cum s-a produs accidentul.