Prăpăd în 27 de județe. Unde va lovi crunt codul portocaliu de viscol

Prăpăd în 27 de județe. Unde va lovi crunt codul portocaliu de viscol
Prăpăd în 27 de județe. Unde va lovi crunt codul portocaliu de viscol

În momentul acesta în Europa se întâmplă un fenomen climatic deosebit, furtuna Sabina care, deja, a lovit mai multe state europene și se pare că efectele acesteia se vor resimți și pe teritoriul României.

Prăpăd în 27 de județe

În acest moment, ANM anunță Cod Portocaliu de viscol în șapte județe. Fenomenele meterologice extrem au ca perioadă de desfășurare, conform ANM, începând de astăzi, luni 10 februarie, începând cu ora 18:00, și până marți, 11 februarie 2020, la ora 20:00. În acest interval se vor intensifica rafalele de vânt și viscol, vizibilitatea fiind redusă.

Unde va lovi crunt codul portocaliu de viscol

Conform ANM zonele afectate de aceste noi fenomene meteo sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, județul Cluj și Bihor. În acest interval se vor resimți intensificări ale vântului, mai ales în zonele înalte, de creastă, cu rafale de peste 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m.

Tot de astăzi, ANM a mai transmis un Cod Galben de vânt, începând cu ora 10:00 și până marți, 11 februarie,la ora 20:00. Acest nou cod se va manifesta în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş. Vor fi ninsori viscolite în zona montană înaltă în intervalul menţionat. ANM anunță că la munte, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 90 km/h şi va fi viscol.

Prăpăd în 27 de județe. Unde va lovi crunt codul portocaliu de viscol
Prăpăd în 27 de județe. Unde va lovi crunt codul portocaliu de viscol

De marți seara, nu scăpăm de vreme rea, pentru căse anunță un nou Cod Galben de vânt în zonele înalte, de munte, cod ce va expira miercuri, 12februarie, seara,la ora 20:00. Și în acest interval ANM anunță vânt cu rafale ce vor depăşi 80…100 km/h, care va spulbera zăpada şi va duce la scăderea vizibilităţii.

Temperaturi scăzute și ninsori în aproape toată țara

Pentru ziua de luni, 10 februarie 2020, ANM anunță precipitații în zonele de centru, vest și în nordul țării. La munte vor fi condiții optime pentru lapoviță și de polei. Pe crestele munților, va ninge și se va depune strat de zăpadă. Ploile vor fi predominante în restul teritoriului, iar în zona de vest a Carpaților Meridionali, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. Cantități de peste 15 l/mp se vor acumula și în masivele vestice și nordice. Pe creste munților, rafalele vor avea viteze de peste 90 km/h și vor spulbera zăpada, iar în vest și est vor fi rafale de 60 km/h. Din punct de vedere termic, vom avea temperaturi maxime de 3 grade celsius în depresiuni și 13 grade în zona Banatului, iar în București, ANM anunță înnorări temporare, vânt slab și maxime de 4…6 grade celsius.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI