Judeţul Brăila se confruntă cu condiţii meteorologice extreme, fiind sub avertizare de Cod portocaliu şi Cod galben. Intensificările vântului, poleiul, ninsorile moderate şi viscolul au dus la întreruperea furnizării energiei electrice în nouă localităţi, afectând 2.876 de consumatori.
În ciuda condițiilor extreme de iarnă, în Brăia nu au fost anunțate drumuri blocate, dar cu toate acestea, autorităţile recomandă prudenţă maximă la volan, având în vedere că se circulă în condiţii de iarnă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila monitorizează situaţia și intervine acolo unde este necesar, asigurând cetăţenii de toate eforturile depuse pentru restabilirea normalităţii cât mai curând posibil.
Localităţile afectate sunt Boarca, Racoviţă, Corbeni, M. Kogălniceanu, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Căldăruşa, Gemenele şi Gavani.
Pentru a combate efectele nefavorabile ale vremii, Serviciul de Drumuri Naţionale (SDN) a mobilizat 29 de utilaje şi 40 de persoane. Până în prezent, au fost folosite 327 de tone de sare şi 11,2 tone de clorură de calciu pentru asigurarea condiţiilor de trafic în siguranţă.
„Localităţile fără energie electrică sunt Boarca, Racoviţă, Corbeni, M. Kogălniceanu, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Căldăruşa, Gemenele, Gavani, în total 2.876 de consumatori.
SDN a intervenit şi intervine în judeţ cu 29 de utilaje, 40 de oameni. Materialele antiderapante folosite: 327 tone sare, 11,2 clorură de calciu”, a transmis ISU Brăila.
România se confruntă cu un val de frig extrem, în zilele următoare ajungând chiar și până la temperature de -30 de grade, conform declarațiilor făcute de Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),
În noaptea de marți spre miercuri și miercuri spre joi, temperaturile vor atinge minime de -15 până la -18 grade Celsius. București, în special zona Băneasa, a înregistrat deja un strat de zăpadă de 2 centimetri, iar la munte, grosimea zăpezii atinge 50-80cm.
Meteorologii avertizează că, deși joi va fi o ușoară creștere a temperaturilor, sfârșitul săptămânii va aduce din nou valori termice extrem de scăzute.
Această perioadă de ger va afecta în principal regiunile centrale, nordice și estice ale țării. Din fericire, de miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar gerul se va intensifica în condiții de cer senin. Potrivit specialistului ANM, ieri, în zona vârfului Călimani au fost resimţite -30°, în Suceava -25° iar la Rădăuți -26°.
Cu toate acestea, estimările meteorologice până la sfârșitul lunii ianuarie indică o revenire treptată spre temperaturi normale pentru această perioadă a anului.
Se așteaptă maxime ce vor fi mai coborâte în zonele centrale și nordice, dar în partea de sud a țării, temperaturile ar putea atinge 4-5 grade Celsius.