08 iul. 2020 | 13:57

Prăjitura turnată cu mere. Un desert delicios și simplu de făcut

Știri generale
Prăjitura turnată cu mere. Un desert delicios și simplu de făcut
Prăjitura turnată cu mere. Un desert delicios și simplu de făcut

Suntem în plină vară, așa că ne-am gândit să vă propunem o rețetă răcoritoare de prăjitură turnată cu mere și miere de albine. Un tort clasic cu mere cu miere, delicios și ușor de făcut. Perfect pentru orice ocazie! Cu siguranță veți dori să salvați această rețetă!

Prăjitura turnată cu mere, o rețetă pentru o vară fierbinte

Dacă sunteți gospodine pasionate și vreți să faceți ceva dulce pentru membrii familie,  acesta este de departe cel mai bun sezon pentru a face câteva prăjituri delicioase,  începând cu această prăjitură turnată cu mere. Ceea ce ne-a atras la această prăjitură este că este o rețetă grozavă de tranziție în sezon, dar funcționează tot anul. Cu bucăți de mere dulci înglobate într-o formă cu rom fragedă și fragedă, această prăjitură cu mere este esența simplității.

Prăjitura turnată cu mere. Un desert delicios și simplu de făcut

Prăjitura turnată cu mere. Un desert delicios și simplu de făcut

Un desert delicios și simplu de făcut

Pentru început asigurați-vă că selectați merele de copt pentru această rețetă. Merele de copt își păstrează forma atunci când sunt coapte, astfel încât bucățile de fructe nu se vor transforma în mere la cuptor. Nu ezitați să combinați diferite soiuri de mere pentru o aromă mai nuanțată. Începeți să combinați făina, praful de copt și sarea într-un bol mic. Nu este nevoie să o cernem ci amestecate foarte bine și apoi lăsați-o de-o parte. În vasul unui mixer electric, smântânați untul și zahărul până când sunt ușoare și pufoase, dar nu uitați să adăugați ouăle pe rând.

Bateți extractul de vanilie și romul. Adăugați ingredientele uscate și amestecați până când sunt doar combinate, apoi adăugați merele tocate. Folosiți o spatula de cauciuc pentru a plia merele în cuptor. Aveți o tigaie de formă rotundă pe care o ungeți, căptușită cu pergament și ungeți-o din nou. Se presară cu 1 lingură de zahăr granulat. Coaceți prăjitura aproximativ 40 de minute, până când este aurie și crocantă deasupra. Serviți-o la temperatură caldă sau la temperatura camerei, simplă sau cu frișcă ușor îndulcită sau înghețată de vanilie.

Porții: 6-8
Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătit: 40 de minute
Timp total: 1 oră

INGREDIENTE
1 cană făină
1 linguriță praf de copt
1/4 lingurita sare
unt , la temperatura camerei
2/3 cană zahăr granulat, plus pentru stropirea peste prăjitură
2 ouă mari
1 linguriță extract de vanilie
3 linguri rom
2 mere de copt, decojite, coapte și tăiate în cuburi
Zaharul cofetarilor (opțional), pentru decorarea prăjiturii

INSTRUCȚIUNI
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și setați un suport pentru cuptor în poziția de mijloc. Ungeți o formă sau o tigaie obișnuită pentru prăjitură cu unt sau spray de gătit antiaderent Dacă utilizați o tigaie obișnuită, aliniați partea de jos a tigăii cu hârtie pergament și ungeți din nou. Într-un bol mic, bateți împreună făina, praful de copt și sarea. Folosind un mixer de mână amestecați smântâna untul și zahărul granulat până când sunt ușoare și pufoase, aproximativ 3 minute. Adăugați ouăle pe rând, bătând bine și răzuind părțile laterale ale bolului după fiecare adăugare. Amestecă, ulterior, vanilia și romul. Adăugați amestecul de făină și amestecați la viteză mică până când sunt combinate. Folosind o spatulă de cauciuc, pliați merele tocate. Se presară uniform zahărul granulat. Coaceți aproximativ 40 de minute sau până când prăjitura este aurie și cu o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați prăjitura să se răcească pe un suport. Folosind o sită fină, presărați zahăr de cofetărie (dacă folosiți). Prăjitura poate fi servită caldă sau la temperatura camerei, simplu sau cu frișcă ușor îndulcită sau înghețată de vanilie.

Instrucțiuni pentru congelare: prăjitura poate fi congelată până la 3 luni. După ce s-a răcit complet, acoperiți-o bine cu folie de aluminiu sau folie de congelator.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro