Prăjitura 5 minute, perfectă pentru orice weekend. Chiar este gata în câteva minute, ce trebuie să faci
Multe gospodine vor să își surprindă familia sau invitații din weekend cu ceva delicios și ușor de făcut. De asemenea, ele se gândesc și la timpul scurt pe care vor să îl petreacă în bucătărie pentru că doresc să stea mai mult în preajma celor dragi. Cum poți să faci cea mai bună prăjitură în doar 5 minute? Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să ai o îndemânare incredibilă. Care sunt pașii pe care trebuie să îi respecți?
Prăjitură 5 minute: cum să faci cel mai rapid desert?
Prăjitura 5 minute este un desert pufos și ieftin. Nu ai nevoie de îndemânare multă în bucătărie, nu vei petrece mult timp departe de familie sau invitații tăi pentru a o prepara și nici nu există foarte mulți pași pe care să îi respecți.
Deși arată atât de simplu și pare că nu îți va aduce laude din partea celor dragi, este perfectă și răcoritoare pentru un final de cină sau prânz.
- Ingrediente
– 150 g de făină 00
– 200 g de zahăr pudră
– 150 g amidon de cartofi
– 3 ouă
– 220 ml lapte
– 120 ml ulei de floarea soarelui
– 16 g praf de copt
– esență de vanilie
Mod de preparare
Amestecă într-un bol mare toate ingredientele uscate cernute în prealabil pentru ca blatul să fie aerat. Mai exact, pune într-un recipient: făina, praful de copt, zahărul, vanilina și amidonul.
Adaugă mai apoi ingredientele lichide, pe rând. Sparge ouăle, amestecă atent cu un tel și încorporează-le în compoziție, iar mai apoi continuă cu uleiul de floarea soarelui.
La final trebuie să adaugi laptele și să mai amesteci cu grijă aluatul. Evită cocoloașele pentru că se vor vedea inestetic după copt, iar în ele poate rămâne făină crudă.
Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă tava cu compoziția la copt preț de 40-45 de minute. Nu trebuie să o verifici sau să îți faci griji pentru ea în timpul în care ești plecat de lângă cuptor.
Rețeta poate fi îmbogățită cu bucăți de fructe confiate, chipsuri de ciocolată sau diverse fructe pe care le poți pune chiar și la fundul tăvii. De asemenea, se propune și o variantă cu ciocolată a ei.
Este suficient să adaugi pudră de cacao la celelalte ingrediente uscate. Mai mult decât atât, poate fi servită cu bucăți de fructe proaspete lângă sau cu o cupă de înghețată ori dulceață.
Trebuie neapărat să o lași le temperatura camerei măcar 10 minute după ce ai scos-o din cuptor. Se servește doar după ce se recește. Poftă bună!