Praful care se pune în omletă pentru a fi mai pufoasă ca niciodată. Iese ca un nor, doar aşa o vei prepara de acum

de: Sabina Anastasia
11 05. 2024

Vrei să pui pe masă o omletă ca în cărțile de bucate? Playtech Știri îți dezvăluie cheile succesului în a găti acest preparat. Ai nevoie de câteva ingrediente de bază și de un praf deosebit. Acesta din urmă va face ca ouăle bătute să iasă foarte pufoase. Vei rămâne uimită de rezultat!

Care sunt cheile succesului în gătitul omletei

Omleta este o mâncare populară pentru micul dejun, însă poate fi preparată și ca gustare la amiază sau la cină. Nu este deloc dificil să o pregătești. Există unele trucuri pentru a găti omleta perfectă și, cu puțină practică, oricine o poate crea. Ai nevoie de ouă, condimente, unt și un praf special.

Cu ajutorul acestui praf, care este bicarbonatul, oomleta va ieși pufoasă. O altă cheie a succesului este să alegi tigaia potrivită. Orice tigaie antiaderență este potrivită, atât timp cât este rotundă și prezintă toate părțile înclinate. Folosește o spatulă din silicon, rezistentă la căldură pentru a manevra scrobul.

Cum influențează flacăra textura ouălor

Omleta poate fi preparată în formă simplă sau poate prezenta umplutura dorită. Poți opta pentru ingrediente clasice, precum brânza, șunca sau slănina și ierburile aromatice. Această mâncare este și o modalitate excelentă de a nu risipi legume, pe care le poți introduce în formă tocată în oul bătut.

Este important să ai grijă la intensitatea focului când gătești omleta. Prepararea scrobului la foc mare poate avea ca rezultat ouă cauciucate, prea gătite. Ai răbdare și menține flacăra aragazului la o temperatură medie-scăzută, dacă vrei să obții cele mai bune rezultate.

Rețetă de omletă. Listă de ingrediente

  • 8 ouă mari
  • condimente: sare, piper și altele
  • 1 lingură unt nesărat
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Rețetă de omletă. Mod de preparare

  1. Se sparg ouăle într-un vas de bucătărie și se bat cu bicarbonat de sodiu.
  2. Se adaugă condimente: sare, piper și altele în funcție de preferințe.
  3. Se bate din nou compoziție până devine ușor spumoasă.
  4. Se topește untul într-o tigaie anti-aderentă, la flacără medie spre mică.
  5. Se pun ouăle bătute în tigaie și se amestecă încet cu o lingură de lemn sau spatulă.
  6. Se amestecă ouăle aducând compoziția bătută de pe marginile tigăii spre centru.
  7. Se ia omleta de pe foc înainte de a căpăta o culoare maronie.

Omleta pufoasă este gata! Poate fi servită imediat sau după ce răcește puțin. Nu se lasă niciodată în tigaie până devine maronie, fiindcă își pierde savoarea preparatului original. Se poate servi în forma propriu-zisă sau alături de alte legume, mai ales de sezon. Poftă bună!