De unde e luată poza cu care s-a lăudat PSD în ziua protestului #șîeu

Autor: Ciprian Ioana - 18:16

PSD a ținut nevoia să se bage în seamă vineri, pe 15 martie, și să anunțe începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Bacăului, parte din Autostrada Moldovei.

În postarea cu pricina, social-democrații anunțau că ministrul Transporturilor va fi prezent vineri, pe 15 martie, la începerea lucrărilor la centura ocolitoare a Bacăului, cea care acoperă și 16 kilometri din Autostrada Moldovei.

Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanțare asigurată. Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe șantier„, se arată în postarea PSD.

Și ar mai fi de precizat un lucru extrem de important. Social-democrații susțineau că ministrul Răzvan Cuc va inaugura lucrările. Numai că, după cum susțin cei de la Pro Infrastructura, lucrările au început în realitate în urmă cu o săptămână.

Centura ocolitoare cuprinde, într-adevăr, primii metri de autostradă din Moldova, numai că proiectul a tergiversat încă din….2007. PSD se lăuda că a fost lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, dar bazele au fost puse de mai bine de un deceniu.

De unde e luată poza folosită de PSD

Din poza respectivă, însă, doar textul aparține PSD pentru că poza este luată de AICI.

Drepturile de imagine aparțin unui cont înregistrat pe respectivul site sub numele de „Kuzma”. Acum, există două posibilități: fie PSD a plătit pentru a descărca respectiva poză și a o folosi, fie a luat-o de la cineva care o descărcarcase înainte.

În oricare din cazuri, un lucru este cert:  în fotografie nu apare un muncitor român sau unul angajat al companiei care se ocupă de centura Brăilei. Asta în ciuda discursului naționalist pe care îl promovează des liderul PSD, Liviu Dragnea.


Citește și...