Povestea unor profesori ieşeni care oferă gratuit meditaţii. Motivul emoţionant pentru care îi ajută pe elevi

Povestea unor profesori ieşeni care oferă gratuit meditaţii. Motivul emoţionant pentru care îi ajută pe elevi
Doi profesori din Iași oferă meditații gratuite la biologie. Foto: Facebook Ciprian Manuel Bostan

Doi profesori din Iași ajută liceeni cu posibilități financiare reduse să devină medici. Cei doi sunt soț și soție și oferă meditații la fiecare sfârșit de săptămână, fără să ceară bani în schimb. Rezultatele sunt remarcabile. Până acum zeci de elevi care au fost pregătiți de Mircea și Nița Medea au reușit să intre la facultatea de medicină.

Doi profesori din Iași oferă meditații gratuite la biologie

Profesorii predau biologie la Colegiul Costache Negruzzi și Colegiul Mihai Eminescu din Iași. În urmă cu opt ani, cei doi s-au gândit să le ofere o șansă elevilor care nu au posibilități financiare pentru a studia medicina și de atunci oferă meditații gratuite. 111 elevi au fost până acum la meditații la soții Medea, iar dintre aceștia 87 au intrat la facultatea de medicină, 25 dintre ei fiind deja medici rezidenți.

În acest an a venit rândul unei noi grupe de elevi să primească meditații gratuite. Cei 23 de elevi sunt din județele Iași, Vaslui și Neamț. Ei for fi meditați la fizică și chimie, întrucât și alți profesori s-au alăturat proiectului soților Medea.

Foto: Facebook Ciprian Manuel Bostan
Foto: Facebook Ciprian Manuel Bostan

„Copiii sunt extraordinar de fericiţi când intră. Înseamnă că noi am putut să salvăm suflete de la necunoaştere. Este necesară pregătire suplimentară deoarece Ministerul Educaţiei şi cercetării n-a alocat disciplinei Biologie decât o oră. Materia este de cel puţin două ore dacă nu de cel puţin trei ore pe săptămână”, a declarat profesorul Mircea Medea.

Adina, o tână care a făcut meditații cu soții Medea și care acum este studentă în anul 6 la Facultatea de Medicină Generală din Iași, mărturisește că nu ar fi reușit fără ajutorul celor doi profesori inimoși.

„Recunosc cu mâna pe inimă că fără dumnealor şi fără acest proiect eu nu aş fi fost studentă la Medicină. Poate că nu aş fi fost deloc studentă, dar asta este o altă poveste. Sunt foarte inimoşi, sunt nişte oameni excepţionali, pe care rar îi mai întâlneşti în ziua de azi”, spune Adina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI