Povestea uimitoare a unui copil crescut de un tată cu sindromul down: cu ce se ocupă băiatul

Povestea uimitoare a unui copil crescut de un tată cu sindromul down: cu ce se ocupă băiatul

Sindromul down este una dintre cele mai de întâlnite afecțiuni genetice din lume. Chiar dacă oameni care suferă de ea au mai multe probleme, se pare că există și povești fericite.

În funcție de cercurile în care te umbli sau pe unde ai călătorit, este puțin probabil să nu fi întâlnit pe cineva cu sindromul down. În mod uzual, oameni au 46 de cromozomi, mici pachete de gene care determină modul în care funcționează corpul, cum se dezvoltă înainte și după naștere.

Copiii care suferă de sindromul down au cromozomul cu numărul 21 dublat, un detaliu care schimbă semnificativ modul în care se dezvoltă creierul și duce la dificultăți de dezvoltare fizică și emoțională. Lista celor mai comune detalii fizice care trădează o persoană cu sindromul down include urechi mai mici, ochi de forma unor migdale, gât mai scurt, față aplatizată, înălțime mică, mâini și picioare mai mici decât media.

sindromul down copil dentist

Pentru a ilustra că sindromul down nu este o afecțiune ca orice alt handicap, ci una cu care poți trăi o viață normală, Societatea Siriană pentru Dezvoltare Socială a publicat clipul de mai jos. Acesta a devenit viral pe internet, datorită poveștii înduioșătoare pe care o include.

Publicat în martie 2019, clipul spune povestea lui Issa și a tatălui său Jad. Tatăl cu sindromul down este descris ca fiind un tată bun, un soț și un lider de familie. Fiul său este student la medicină și este foarte mândru de faptul că s-a bucurat de ”toată dragostea și tandrețea pe care și-ar putea-o dori cineva.”

Timp de două decenii, bărbatul a lucrat la stație de prelucrare a grâului, pentru a-și susține financiar familie. El este iubit și apreciat de toți colegii, pentru bunătatea de care dă dovadă la muncă și în viața personală, dar mai ales pentru lipsa egoism. Issa a insistă în clip că părinții său au avut o relație sănătoasă și încărcată de dragoste, chiar dacă mama sa nu suferă de aceeași afecțiune.