Povestea omului care a supraviețuit o lună în bârlogul unui urs. Adevărul a ieșit la iveală

Povestea omului care a supraviețuit o lună în bârlogul unui urs. Adevărul a ieșit la iveală
Povestea omului care a supraviețuit o lună în bârlogul unui urs are mai multe tăișuri

Povestea lui Alexandr, un bărbat din Siberia care a fost găsit de niște câini de vănătoare în bârlogul unui urs, unde a supraviețuit o lună, are două tăișuri. Potrivit The Independent, adevărul este altul.

Povestea omului care a supraviețuit o lună în bârlogul unui urs, fiind păstrat drept ”conservă”

The Siberian Times dădea lumii, recent, povestea unui bărbat emaciat și aproape mumificat, grav rănit, găsit de câini de vănătoare în bârlogul unui urs care îl păstra drept ”conservă” pentru zile negre. Pe numele său Alexandr, din Republica Tuva, sudul Siberiei, a fost descoperit într-o stare deplorabilă, în pragul morții. Bărbatul a fost dus la spital, unde medicii au constatat că avea coloana vertebrală ruptă. Alexandr a putut spune doar câteva vorbe despre ce i s-a întâmplat, și-a amintit prenumele, dar nu și vârsta, povestind cu luciditate doar că a supraviețuit cu urină.

Povestea senzațională a fost preluată de presa din toată lumea. Cazul, excepțional la bază, a fost relatat de site-ul EADaily, ce nu a verificat informațiile și materialul video primit de la ”o sursă”. Editorul site-ului cu pricina, Alexei Demin, a povestit pentru The Independent că a primit clip-ul cu Alexandr de la o sursă, care l-a primit, tot așa, de la…o sursă.

Imediat a decis să îl publice și nu a mai așteptat să caute alte detalii. Cu echipa mulțumită pentru poveste, căci a atras mai multe vizualizări decât oricare altă știre publicată vreodată pe site, ziua s-a sfârșit bine. Subiectul a devenit viral pe internet și a trecut granițele Rusiei. În cele din urmă, Alexei Demin a recunoscut că a fost contactat de autorități. Oamenii legii i-au transmis că un astfel de caz nu s-a înregistrat și l-au acuzat că a distribuit știri false.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI