27 oct. 2021 | 15:10

Povestea neștiută din spatele atacurilor din pădurile Bucovinei

News
Povestea neștiută din spatele atacurilor din pădurile Bucovinei
Povestea neștiută din spatele atacurilor din pădurile Bucovinei

În urmă cu o lună, un incident extrem de grav care a avut loc într-o pădure din Bucovina, a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte pentru televiziuni și a ajuns chiar și până în presa internațională.

Atacurile din pădurile Bucovinei

Un activist de mediu și doi jurnaliști filmau un documentar despre tăierile ilegale de lemn din zona Bucovinei, moment în care au fost agresați de un grup de indivizi. Printre aceștia se numărau și silvicultori ai Ocolului Silvic Dealu Negru.

Tiberiu Boșutar a fost umilit și bătut de către grupul de indivizi. Activistul de mediu a fost dezbrăcat în pielea goală sub amenințarea toporului. Nu este pentru prima dată când mafia lemnului agresează activiștii de mediu sau oamenii care încearcă să documenteze tăierile ilegale din zonă.

Clanurile implicate în exploatările ilegale forestiere se ridică deasupra legii, iar autoritățile nu fac nimic pentru a pune capăt acestor evenimente. La scurt timp după cele întâmplate, jurnaliștii recorder.ro au plecat în Bucovina pentru a afla ce aveau de ascuns cei care l-au agresat pe Tiberiu și pe cei doi jurnaliști.

Patru dintre agresori au fost reținuți

După ce au fost atacați cei doi jurnaliști alături de activistul de mediu, oamenii legii au pornit o anchetă și au arestat patru persoane care au participat la agresarea celor trei. Agresorii au vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, fiind acuzați de „lovire sau alte violențe” și „purtare abuzivă”.

În total, 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei. La finalul activităților procedurale, 4 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Două dintre cele două victime au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital.

Oamenii legii au reușit să identifice o parte dintre agresori și au confirmat faptul că printre ei se afla și proprietarul pădurii, alături de inginerul silvic.

„Eu nu am avut de gând să filmăm în fond foerestier. Noi nu ne-am mișcat de lângă mașină. Nu am avut de gând să filmăm în fondul forestier fără proprietar și fără autorități. Dacă depuneam o plângere undeva dintr-o localitate din zona mea poate aș fi avut o suspiciune. Când vii la autoritatea centrală e tot ce poți face”, spune Tiberiu Boșutar.

Potrivit Poliției Române, infracțiunile din domeniul silvic au crescut cu 60% față de anul trecut. Doar în primele 8 luni ale acestui an, au fost efectuate peste 25.000 de controale și au fost aplicate 5.500 de amenzi în valoare de peste 9 milioane de lei.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Capital.ro
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau PRIME de PAȘTE! Anunțul momentului în ROMÂNIA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro