Scene de groază în Suceava. Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți cu topoare și bâte în timp ce făceau un documentar despre tăierile ilegale de păduri

Scene de groază în Suceava. Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți cu topoare și bâte în timp ce făceau un documentar despre tăierile ilegale de păduri
Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, atacat de 20 de indivizi în Suceava

Scene de o violență de nedescris s-au petrecut în Suceava, acolo unde regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea și activistul de mediu Tiberiu Bosutar filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri. Cei doi bărbați împreună cu un cameraman, coleg de-al lor, au fost atacați brutal de 20 de indivizi, iar toate materialele și echipamentele au fost distruse.

Oamenii au fost bătuți cu topoare și spulberați la pământ

În urmă cu puțin timp, organizația pentru protecția mediului Greenpeace România a transmis într-un mesaj postat pe pagina de Facebook despre evenimentele teribile petrecute lângă comuna Coșna, din județul Suceava, acolo unde regizorul Mihai Dragolea, cameramanul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar înregistrau materiale pentru un documentar international despre tăierea ilegală de păduri.

În momentul în care aceștia au descoperit mai multe cioate și au solicitat intervenția autorităților, peste 20 de indivizi i-au atacat cu bate și topoare, distrugându-le în totalitate echipamentele și înregistrările făcute până atunci. Oamenii au fost găsiți în stare gravă de către autorități și ulterior au fost transportați cu mai multe Ambulanțe la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

O parte dintre atacatori au fost identificați

În cadrul unei înregistrări făcute în ambulanță, activistul de mediu a povestit pentru NewsBucovina cum s-a petrecut teribilul atac și, de asemenea, a specificat că toți cei trei bărbați și-au pierdut cunoștința pe parcursul bătăii primite.

„Regizorul și jurnalistul Marius Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava).

Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență.
Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, a transmis Greenpeace România pe Facebook.

Urmărește materialul video înregistrat cu Tiberiu Boșutar în Ambulanță. Primele informații despre atacul sângeros din Coșna: