Povestea înduioșătoare a unei prietenii neobișnuite: cum au ajuns să stea împreună și să se influențeze

Povestea înduioșătoare a unei prietenii neobișnuite: cum au ajuns să stea împreună și să se influențeze

Când vine vorba de relații de prietenie, de cele mai mai multe ori, se desfășoară între membrii aceleiași specii. Există însă și excepții care îți arată nivelul de bunătate din lumea animalelor.

Aceasta este povestea unui bizon care trecea printr-o perioadă incredibil de dificilă. De sex feminin, numele său este Helen și, din păcate, este oarbă. Din cauza acestui handicap major pentru un animal, de foarte mulți ani nu a avut niciun prieten. S-a plimbat de una singură printre pășunile din nordul localității Salem, din Statele Unite ale Americii.

oliver bizon orb vaca prieteni

Deși s-a aflat în ingrijrea cuiva pentru o lungă perioadă de timp, când proprietarul nu și-a mai permis să o îngrijească, a transferat-o în Sanctuarul Lighthouse Farm din Scio.

Când bizonul era convins că a ajuns în acel punct al vieții în care va rămâne singur și trist, l-a întâlnit pe Oliver. ”Când Helen a ajuns la început aici, este foarte timidă și părea singur, așa că am încercat să o împerechem cu alte animale de păscut, ca să aibă un prieten, dar nimeni nu s-a sincronizat cu ea. Aproximativ un an mai târziu, am salvat o vacă gestantă intitulată Betsy. Ea l-a fătat pe Oliver în sanctuar. Când a ajuns suficient de mare încât să poate explora împrejurimile singur, s-a dus în câmpul lui Helen iar prietenia lor a fost imediată.”, a povestit Gwen Jakubisin de la Sanctuarul Lighthouse.

Tânăra vacă din rasa Jersey a fost foarte curioasă de la naștere și nu s-a chinuit foarte mult să-i câștige încrederea lui Helen. Ca urmare, au devenit prieteni foarte buni. Partea cea mai interesantă a relației dintre ei este că, după ce Helen ”l-a adoptat” pe Oliver, culoarea blănii de la vacă a devenit foarte similară cu cea a bizonului.

oliver bizon orb vaca prieteni

Ca pachetul să fie complet, relația dintre cele două animale a devenit virală pe rețelele de socializare. Nu durează mult până când clipurile de la sanctuar ating mii de vizualizări și like-uri.