13 iul. 2024 | 12:08

Povestea fascinantă a Palatului Știrbey, unde Ianis și Elena Hagi fac nunta. Detalii neștiute despre “prințul alb”

Monden
Povestea fascinantă a Palatului Știrbey, unde Ianis și Elena Hagi fac nunta. Detalii neștiute despre “prințul alb”
Detalii neștiute despre Palatul Știrbey Vodă

Căsătoria religioasă a lui Ianis Hagi cu Elena Tănase este unul dintre cele mai aşteptate evenimente mondene ale anului 2024. Nunta va avea loc mâine într-un cadru de poveste.

Fiul lui Gică Hagi face nuntă cu Elena Tănase

După cununia civilă care s-a ținut la sfârşitul anului trecut, chiar de Crăciun, Ianis şi Elena Hagi vor ajunge duminică, 14 iulie 2024, la altar. Ulterior, mirii vor sărbători alături de familie şi de prieteni la Palatul Ştirbey, care are o poveste impresionantă.

Nunta fiului lui Gică Hagi se anunță spectaculoasă, cu numeroase surprize pentru invitați. Petrecerea va avea bar la zona de mâncare, unde se va regăsi înghețată, sushi și tapas, lounge pentru o scurtă relaxare la aer și la un loc dedicat domnilor unde vor fi trabucuri.

„Suntem bucuroși să împărtășim cu cei de acasă cel mai important moment din viața noastră de cuplu. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, susținerea oamenilor e un lucru extraordinar (…)”, a declarat Ianis Hagi pentru Antena 1, potrivit Spynews.

Palatul Știrbey Vodă are o istorie de peste 160 ani, o suprafață de 24 de hectare, arbori seculari, un superb lac interior şi monumente fascinante. Domeniul este locul care va găzdui cea mai așteptată nuntă a anului – Ianis și Elena Hagi.

Istoria Palatului Știrbey

Palatul Știrbey a fost construit între anii 1850 și 1863, la inițiativa lui Barbu Dimitrie Știrbey, domnitor al Țării Românești între 1849 și 1856. Arhitectul vienez Joseph Hartl a fost responsabil pentru proiectarea palatului, combinând stiluri arhitecturale neoclasice și romantice, ceea ce conferă clădirii un aspect elegant și distinctiv.

Rolul familiei Știrbey

Familia Știrbey a jucat un rol important în viața politică și socială a României. Barbu Știrbey, cunoscut și ca „prințul alb”, a fost un influent om de stat și diplomat. Palatul a fost nu doar o reședință de familie, ci și un loc de întâlnire pentru figuri politice și culturale ale vremii.

Arhitectură și design

Palatul Știrbey este un exemplu remarcabil de arhitectură neoclasică, cu influențe romantice. Clădirea principală este înconjurată de un parc vast, amenajat în stil englezesc, care include lacuri, pavilioane și diverse specii de plante ornamentale. Interiorul palatului reflectă eleganța și rafinamentul epocii, cu săli somptuoase, mobilă de epocă și decorațiuni rafinate.

Evenimente istorice

Perioada regală

În perioada interbelică, Palatul Știrbey a devenit un refugiu pentru Familia Regală a României. Regina Maria și regele Carol al II-lea au petrecut adesea timp la Buftea, folosind palatul pentru evenimente sociale și politice.

Al Doilea Război Mondial și naționalizarea

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, palatul a suferit deteriorări semnificative. După război, regimul comunist a naționalizat proprietatea, iar palatul a fost folosit pentru diverse scopuri, inclusiv ca sanatoriu.

Restaurarea și utilizarea contemporană

După căderea regimului comunist, Palatul Știrbey a fost restituit moștenitorilor familiei și a trecut printr-un amplu proces de restaurare. Astăzi, palatul și parcul său sunt deschise publicului și găzduiesc o varietate de evenimente, de la nunți și petreceri private la conferințe și evenimente culturale.

Palatul Știrbey rămâne un simbol al istoriei și culturii românești, reprezentând o legătură importantă cu trecutul aristocratic al țării. Restaurarea sa și utilizarea pentru evenimente contemporane demonstrează importanța păstrării și valorizării patrimoniului cultural. Vizitatorii pot explora frumoasa arhitectură a palatului, se pot plimba prin grădinile sale pitorești și pot participa la diverse evenimente, bucurându-se de un loc încărcat de istorie și eleganță.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Acești șoferi vor trece printr-un coșmar. Amendați la foc automat
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Regulă nouă pentru toți șoferii din trafic! Se aplică de duminică, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
RĂSTURNARE în ALEGERI! Toate PARTIDELE REVENDICĂ VICTORIA
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro