Povestea fascinantă a băiatului de aur al României. A câştigat medalii de aur la multe olimpiade, chiar dacă a participat la categorii de vârstă mai mari

Povestea fascinantă a băiatului de aur al României. A câştigat medalii de aur la multe olimpiade, chiar dacă a participat la categorii de vârstă mai mari
Povestea fascinantă a băiatului de aur al României. A câştigat medalii de aur la multe olimpiade, chiar dacă a participat la categorii de vârstă mai mari

Un elev din clasa a IX-a a câștigat medalii de aur la mai multe olimpiade, cu toate că a participat la categorii de vârstă mai mari. Cea mai recentă reușită este medalia de aur de la Balcaniada de Fizică, acolo unde a fost cel mai tânăr din lotul României.

Elevul de aur al României la toate materiile

Ștefan Ionel Dumitrescu este elev în clasa a IX-a la Colegiul „Ioan Meșotă” din Brașov. Tânărul a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale dedicate elevilor de liceu. Mai mult de atât, a obținut medalii de aur la competiții la care ceilalți concurenți erau mai mari decât el.

Cea mai recentă performanță a tânărului este medalia de aur obținută la Balcaniada de Fizică. Tânărul este foarte pasionat de tot ce înseamnă cunoaștere. Abia ce terminase clasa a VIII-a, însă începuse să lucreze la matematică probleme de analiză de clasa a XII-a, precum calcul diferențial, derivate și integrale.

„Am aflat, în urma rezultatelor de la Olimpiada Naţională de Fizică, la care am luat premiul I la clasa a VIII-a, că am fost acceptat în lotul României pentru Balcaniada de Fizică, fiind cel mai mic. Au ales să ia şi pe cineva de la clasa a VIII-a, ceilalţi participanţi fiind, în urma rezultatelor, de la clasa a IX-a şi a X-a, practic, ei fiind acum într-a X-a şi a XI-a”, a povestit Ştefan cum a ajuns în lotul României. 

Unul dintre cei mai inteligenți elevi

Ștefan a participat la Olimpiada de Matematică, la Olimpiada de Biologie și Olimpiada de Lingvistică și a obținut rezultate remarcabile. La Olimpiadele de Matematică și Lingvistică a obținut locul I. Cu toate că este foarte tânăr, elevul publică lucrări pe un site.

„Mie îmi plac, în general, toate ştiinţele, de aceea şi am un site, www.enciclopul.ro, unde îmi public materiale din toate domeniile: şi matematică, ştiinţe naturale, dar şi discipline umaniste. Din când în când mă mai ocup şi cu scrisul, citesc foarte mult şi public recenzii”, mai spune tânărul. 

Ștefan mai este foarte pasionat și de sport. Înoată și schiază des, atunci când timpul îi permite. Profesorul Dorin Frâncu, directorul Colegiului Meșotă, este foarte mulțumit de Ștefan și este de părere că orice profesor își dorește astfel de elevi.

„Am predat la ei la clasă încă de când erau într-a V-a. El este pasionat de orice materie pe care o face la clasă şi nu numai. În clasa a VIII-a, Ştefan a mai câştigat locul I şi la Olimpiada Naţională de Matematică şi premiul I la Olimpiada de Lingvistică şi premiul I la Concursul Naţional Science On, unde a participat pentru clasa a X-a, el fiind clasa a VIII-a”, a explicat directorul colegiului la care învaţă Ştefan, profesorul Dorin Frâncu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI