Povestea de iubire care putea schimba istoria României. Cine este, de fapt, Vanda, prima iubire a Prințului Duda

Povestea de iubire care putea schimba istoria României. Cine este, de fapt, Vanda, prima iubire a Prințului Duda

Fostul actor Radu Duda a intrat în familia regală în 1996, moment în care s-a căsătorit cu principesa Margareta a României, prima fiică a regelui Mihai I al României. Cum a început povestea lor de iubire, dar și cine este Vanda, prima dragoste a distinsului.

Fiica cea mare a Regelui Mihai este căsătorită de 23 de ani cu actorul Radu Duda

Radu Duda a întâlnit-o pentru prima dată pe fiica Regelui Mihai în ianuarie 1990, când acesta a participat la o acțiune caritabilă a fundației care poartă numele celei ce urma să-i devină soției. „Însă, în acel moment, povestea de dragoste dintre cei doi părea imposibilă din cauza barierei pe care o clădea identitatea principesei”, relata România Liberă.

Cei doi s-au revăzut după patru ani, în data de 28 martie 1994, la înmormântarea lui Eugen Ionesco, celebru dramaturg francez de origine română. Actorul a aflat de moartea artistului pe când se întorcea în România de la un festival de teatru din Africa. A hotărât să facă o escală la Paris și să rămână câteva zile în oraș pentru a participa la funeralii.

În cadrul trist al evenimentului, a avut loc prima conversație pe care tânărul actor a avut-o cu moștenitoarea tronului din România. Cu toate acestea, momentul decisiv pentru povestea de dragoste a principesei cu Radu Duda a fost întâlnirea de la dineul ținut după moartea lui Corneliu Coposu, când s-au întâlnit din nou, au vorbit și au ajuns să se cunoască mult mai bine.

Povestea de iubire care putea schimba istoria României

Viața sentimentală a lui Radu Duda a fost dezvăluită de presa din Iași în anul 2003, când s-a discutat despre academicianul Mircea Petrescu – Dîmbovița și fiica lui, Vanda, care fusese prietena lui Duda.

„Acasa, la Iasi, chiar dupa 15 ani lumea isi mai aduce aminte de Wanda. Nu doar pentru ca este fiica academicianului, ci pentru ca a fost prietena cu Radu Duda. Caruia, se pare, originea Wandei nu i-a fost deloc indiferenta. „Spunea ca vrea sa traiasca pe picior mare”, isi aduce aminte Stasia Petrescu-Dimbovita despre cel care a ajuns in mod spectaculos prinț”, se amintea în presa din Iași.

Legătura dintre familii s-a păstrat în timp, drept dovadă și mesajul de condoleanțe postat de aceasta pe pagina Casei Regale după moartea mamei lui Radu Duda, survenită în luna septembrie a anului 2017.

„Clipe de tristete. Am avut onoarea sa o cunosc la Iasi pe Doamna Doctor. Sincere condoleante familiei. Vanda Woloszyn de la Varsovia impreuna cu mama Stanislawa Petrescu-Dimbovita”, a scris Vanda.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI