04 ian. 2023 | 08:13

Povestea de dragoste dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. Au fost căsătoriți 21 de ani

Social
Povestea de dragoste dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță. Au fost căsătoriți 21 de ani
Povestea de dragoste dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță

Mitică Popescu a trăit aproape trei decenii fără femeia care i-a fost suflet pereche, Leopoldina Bălănuță, în casa în care și-au trăit superba poveste de dragoste. La șapte ani de la dispariția soției sale, actorul făcea dezvăluiri emoționante. Ce refuza să mai facă după ce a pierdut-o pe „Poldi”.

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță: „Am simţit amândoi că suntem făcuţi unul pentru celălalt”

Doi dintre cei mai talentați și îndrăgiți actori ai scenei teatrului românesc au fost legați de o poveste de dragoste la care mulți pot doar visa.

Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță au fost un exemplu. S-au iubit frumos, sincer, total și au format, timp de 21 de ani, unul dintre cele mai solide cupluri din lumea artistică din România, până când moartea i-a despărțit, pe 15 octombrie 1998.

Cei doi actori s-au cunoscut la începutul anilor ’70, la Piatra Neamț. Au spus marele DA în 1977, chiar în seara de Revelion.

Cu ceva timp în urmă, Mitică Popescu dezvăluia momentul în care și-a dat seama cât de puternice erau sentimentele sale pentru Leopoldina Bălănuță, Poldi, cum o alinta artistul.

„Ne făcea plăcere să ne întâlnim doar noi doi, fără prieteni, şi stăteam ore întregi într-un restaurant până la ora închiderii. Fără declaraţii banale, pompoase, am simţit amândoi că suntem făcuţi unul pentru celălalt.

Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a trebuit să fie internată timp de o lună şi jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare şi stăteam cât mai mult posibil lângă ea.

Şi acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorinţa şi m-am bucurat de bucuria ei“, povestea Mitică Popescu.

Și-au trăit superba poveste de dragoste într-un apartament cochet situat la etajul al treilea al unui bloc de pe strada Grigore Mora, în zona Televiziunii Române.

În 2005, la șapte ani de la moartea Leopoldinei Bălănuță, Mitică Popescu dezvăluia că nu făcuse nicio schimbare în casa în care locuise timp de 21 de ani cu Poldi, însă nu mai putea să intre în dormitorul lor. Nici verigheta nu și-o scotea de pe deget, nici măcar când urca pe scena teatrului.

„Casa e cum o ştiţi, n-am schimbat absolut nimic. Doar că de când nu mai e soţia mea, nu mai pot intra în dormitorul nostru. Iar verigheta nu mi-o scot din deget pe scenă, chiar dacă joc rolul unui celibatar.”

„Lui Poldi nu-i plăcea să intru în „laboratorul” ei”

Actorul a povestit că soția sa era mare amatoare de pescuit, dar și o bucătăreasă desăvârșită, care nu îl primea în „laboratorul” său.

„Nici atunci nu prea aveam nevoie de maşină, pentru că verile mergeam în Vrancea, la părinţii lui Poldi, sau la mare şi în Deltă. Socrul meu era pescar pasionat – el mi-a dăruit pălăria cea veche, care a devenit vedetă pe capul lui Cocoşilă din „Moromeţii”. Pălăria aceea m-a ajutat să fixez mai bine acest personaj episodic.

Şi ca să revin în Deltă: Poldi era şi ea mare pescăriţă. O pescăriţă norocoasă. De mine nu se prindea nici cărăşelul, în schimb, mâncam peşte pe săturate. Şi-acum aş mânca toată ziua, dacă ar avea cine să mi-l gătească.

Îmi place să merg în piaţă, să mă uit, să cumpăr legume şi zarzavat, şi să mă desfăt cu mirosul de peşte. Dar n-am habar de bucătărit. Lui Poldi nu-i plăcea să intru în „laboratorul” ei”.

Mitică Popescu s-a stins din viață marți, 3 decembrie 2023, la vârsta de 86 de ani. Actorul era internat la Spitalul Elias din București de pe data de 27 decembrie 2022.

PlaySport
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Ego.ro
Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!
Stirile PROTV
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
EVZ.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Digisport.ro
FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"
Adevarul
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BZI.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Decizie pentru absolut toate FEMEILE din România. Dreptul le va fi garantat prin lege
Capital.ro
Cele șase flori care înfloresc tot anul. Trucuri de îngrijire pentru a te bucura cât mai mult de frumusețea lor
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro