03 apr. 2020 | 08:09

Povestea Alexandrei, polițista care a cucerit o țară întreagă. Ce a recunoscut acum despre gestul admirabil

Știri generale
Povestea Alexandrei, polițista care a cucerit o țară întreagă. Ce a recunoscut acum despre gestul admirabil
Cine este polițista care a luat poziția de drepți în fața unui medic abia ieșit din tură

O reacție admirabilă vine zilele acestea din partea unui om al legii. Alexandra, o tânără polițistă, a salutat cu mâna la chipiu la vederea unui cadru medical, pe care îl trăsese pe dreapta. Întâmplarea a devenit numaidecât virală. Vezi cum explică tânara gestul remarcabil.

Povestea polițistei care a cucerit România

Tânăra polițistă se afla în timpul serviciului în momentul în care a oprit o mașină în zona Unirii. Întâmplarea a făcut ca la volanul acesteia să fie un medic proastăt ieșit din tură. La vederea chipului cadrului medical, Alexandra a luat poziția de drepți. Povestea a impresionat întreaga țară.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au prezentat-o oficial publicului pe tânăra polițistă.

„Ea este Alexandra, polițista care a avut acea reacție admirabilă față de medicul pe care l-a oprit în trafic. Era în jur de 7 când a oprit un autoturism pentru control. Prin geamul ușor întredeschis, de la o distanță sigură, Alexandra i s-a adresat celui de la volan:

– Bună dimineața! Vă rog să-mi prezentați adeverința sau declarația pe proprie răspundere și documentul de identitate! Vă rog, să le ridicați la nivelul geamului pentru a le putea vedea.

– Bună dimineața! Uitați cartea de identitate, iar aceasta este legitimația. Sunt medic, acum am ieșit din gardă și merg spre acasă

În acel moment, Alexandra a făcut un pas în spate, cât să poată fi văzută mai bine, a luat poziția drepți și a dus mâna la caschetă“, se arată într-o postare pe Facebook a ministerului.

„Așa am fost educată“

Alexandra are doar 21 de ani și a absolvit Școala de Poliție în 2019. Tânăra a mărturisit că își dorea de mic copil să ajungă polițistă, iar pentru ea respectul are un loc de cinste.

Reacția unei polițiste la un control de rutină ce a cucerit o țară

Reacția unei polițiste la un control de rutină, care a cucerit o țară

„Nu am medici în familie, dar educația părinților, experiența mea de viață până la această vârstă și școlile prin care am trecut m-au ajutat să ajung la ideea că toată lumea trebuie respectată, indiferent de statutul social“, a declart Alexandra într-o intervenție la TV.

Gestul ei nu a fost trecut cu vederea nici de doctorul care abia ieșise din tură. La rândul lui, medicul a făcut o postare pe rețelele sociale în care povestește că a simțit nevoia de a o saluta pe tânăra polițistă în aceeași manieră frumoasă.

„Am scos legitimația pe geam și i-am spus că sunt medic… A luat poziție de drepți și m-a salutat militărește cu mâna la chipiu! Am simțit nevoia și am salutat-o și eu militărește! Ne-am urat zi bună și am plecat. Respectul începe să reapară… cel puțin pentru aceste două categorii de oameni care sunt inventate pentru a ajuta… Doamne ajută!“, notează medicul pe pagina sa de Facebook.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro