Poveste demna de un scenariu de film. Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Iași, declarat mort, cu toate că era în viață

Poveste demna de un scenariu de film. Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Iași, declarat mort, cu toate că era în viață
Ce s-a întâmplat cu bărbatul din Iași, declarat mort, cu toate că era în viață

Un bărbat din județul Iași, comuna Răducăneni a fost declarat mort, cu toate că încă era în viață. Într-un final, o obținut în instanță recunoașterea faptului că încă trăiește. Bărbatul a fost declarat mort dintr-o greșeală. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis cererea formulată de Gabriel Constantin Luca. Primăria a fost obligată să anuleze două exemplare ale actului de deces.

Bărbat declarat mort, cu toate că era în viață

Povestea pare a fi demnă de un film de Hollywood, dar s-a întâmplat în România. Bărbatul a fost declarat mort dintr-o greșeală, cu toate că acesta era încă în viață. Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis solicitarea bărbatului. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

„Instanța admite cererea formulată de reclamantul Gabriel Constantin Luca în contradictoriu cu pârâta Primăria Comunei Răducăneni. Dispune anularea ambelor exemplare ale actului de deces nr. 94 din 10 noiembrie 2020, privindu-l pe reclamant, înregistrat la Primăria Comunei Răducăneni, precum și a certificatului de deces eliberat pe data de 10 noiembrie 2020 de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Răducăneni – Starea Civilă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Procesul dintre bărbat și autorități a început pe 19 ianuarie 2021. Bărbatul le-a cerut ajutorul judecătorilor să constate că este încă în viață și că a fost declarat decedat din greșeală. Se pare că acesta a fost și îngropat, fără ca el să știe.

A fost dat dispărut de rude

Povestea a început anul trecut, în luna noiembrie, atunci a fost declarat decedat în acte. Bărbatul a fost dat dispărut de rude pe data de 25 octombrie 2020. Polițiștii au mers la familia lui, au ridicat probe și au luat declarații. După câteva săptămâni, în comună a fost găsit cadavrul unui bărbat. Anchetatorii au luat legătura cu familia bărbatului, pentru a venit să vadă cadavrul, crezând că îi aparține.

Rudele au venit să analizeze cadavrul și au constatat că el este, cu toate că era îmbrăcat diferit. Într-un final, cadavrul bărbatului a fost ridicat de la Medica Legală și a fost îngropat creștinește. Cea care l-a recunoscut pe bărbat a fost mama lui, ea fiind chemată să-l identifice.

„Eu l-am dat dispărut. Au venit cei de la Poliție, am discutat cu ei. După un timp, polițiștii ne-au contactat și ne-au spus că a fost găsit un mort la Grozești. Ne-au cerut să mergem la morgă, să-l identificăm. Părea că este el, dar era îmbrăcat diferit. Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni… S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem un praznic de Sfântul Ștefan”, a declarat mama lui Gabriel Constantin Luca.

În momentul în care familia se pregătea de praznicul de 40 zile, bărbatul s-a întors acasă. Acesta a precizat că a lucrat la o fermă în perioada în care a plecat de acasă.