Poveste de dragoste ca-n filme. Cum a reușit o profesoara din Iași să mențină flacăra iubirii vie timp de 51 de ani

Poveste de dragoste ca-n filme. Cum a reușit o profesoara din Iași să mențină flacăra iubirii vie timp de 51 de ani
Cum a reușit o profesoara din Iași să mențină flacăra iubirii vie timp de 51 de ani

Dragostea adevărată există, iar Doina și Vasile Popovici au cunoscut-o. Cei doi soți s-au iubit în ultima clipă și au ales să-și trăiască bătrânețea împreună, liniștiți, într-un cămin de pensionari.

Cuplul care a cunoscut dragostea adevărată

În urmă cu 4 ani, Doina și Vasile Popovici au mers de mână la ușa căminului. Mai târziu, și-au amenajat o cameră exact pe gustul lor. Doina Demetra Popovici are 86 de ani. A fost soția lui Vasile Popovici timp de 51 de ani. Acesta avea 89 de ani și, din păcate, a decedat în urmă cu un an în căminul unde locuiau.

Cei doi soți din Iași sunt un adevărat exemplu de iubire. Au trăit o frumoasă poveste de dragoste timp de aproape 50 de ani și s-au iubit până în ultima clipă. Cei doi nu au avut niciodată copii, așa că au hotărât să se mute în căminul de pensionari. Doina și Vasile Popovici s-au căsători în anul 1969 și a fost dragoste la prima vedere.

„Am împlinit 51 de ani de căsătorie, aici la cămin. Am primit diplomă de la primar și am sărbătorit aici. A fost foarte frumos. Am avut o viață foarte frumoasă și foarte liniștită. Nu mi-a lipsit absolut nimic, atât doar că nu am avut copii. Ne-a părut rău, am încercat, dar nu am făcut o dramă din asta. Am înțeles că nu se poate și amândoi am primit situația așa cum a fost. Nu am avut copii pentru că nu am putut”, a declarat Doina Demetra Popovici, pensionară.

Poveste de dragoste ca în filme

Povestea de dragoste a celor doi soți a început într-o bibliotecă. Acolo obișnuia să lucreze Doina. Vasile era inginer la Combinatul de Fibre Sintetice din Iași. Doina își amintește că Vasile a venit la bibliotecă să își caute o lucrare de electrotehnică.

Femeia își aduce aminte și acum cum arată „viitorul ei soț”, înalt, cu părul șaten și ochii albaștri. A mers la el să-l întrebe dacă are nevoie de ceva, însă el a spus nu. După nici 5 minute, acesta s-a întors la ea pentru a cere ajutor, iar de acolo a pornit totul. Doina spune că mereu poartă o poză cu el în geantă.

Era un bărbat extrem de frumos, dar frumusețea trece! Era un om bun, cald și deștept. Până să-l cunosc pe el, ambii am mai fost căsătoriți. Primul meu soț începuse să consume foarte mult alcool și a murit. Cred că a fost foarte bine că am avut această experiență a căsătoriei, care ne-a făcut să prețuim ceea ce am avut împreună.

Sursă foto: BZI

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI