Potop în stațiunile din România. Litoralul a fost măturat de ape, la propriu. Imaginile sunt șocante VIDEO

Potop în stațiunile din România. Litoralul a fost măturat de ape, la propriu. Imaginile sunt șocante VIDEO
Potop in statiunile din Romania. Litoralul a fost maturat de ape, la propriu. Imaginile sunt socante

A fost prăpăd în stațiunile de pe litoralul românesc. O furtună puternică, însoțită de averse și descărcări electrice, a inundat străzile orașelor și a izgonit turiștii de pe plajă. Imaginile cu urgia sunt șocante!

A plouat cu găleata în stațiunile de la mare. Imagini șocante!

Mai multe filmulețe postate de români arată ce potop a fost la mare, în urmă cu puțin timp. Turiștii aflați în concediu, în aceste zile, s-au speriat de cât de mult a plouat în doar câteva minute.

O furtună de mari proporții a lovit cele mai ocupate stațiuni de pe litoralul românesc. Orașul Mangalia a fost rapid inundat, în urma unei ploi torențiale care a durat puțin timp. Canalizările din oraș nu au mai făcut față volumului mare de apă. Mai multe mașini au rămas blocate în trafic.

Furtuna surprinsă de turiștii veniți la mare ca să se bronzeze a lovit orașul Mangalia. Autovehiculele au înaintat cu greu prin puhoiul de apă. Vântul a bătut atât de tare, vineri, 27 august, încât aproape că a desfrunzit și arborii seculari. Imaginile cu urgia sunt șocante!

Chiar dacă a durat câteva minute, furtuna pe litoralul românesc a lăsat în urmă pagube considerabile. O plajă din stațiunea Jupiter a fost inundată, turiștii fiind nevoiți să se adăpostească în camerele de hotel.

Cea mai afectată zonă

Cea mai afectată zonă de ploile torențiale a fost sudul litoralului românesc. În orașul Mangalia, străzile au fost inundate rapid, iar traficul s-a desfășurat cu greutate.

În stațiunea Saturn, un hotel plin cu turiști a fost inundat de ploile torențiale. Oamenii au fugit din calea apelor unde au putut, fie la terase, fie în recepțiile hotelurilor. Imaginile sunt înfiorătoare!

Cei mai norocoși turiști au fost în stațiunea Mamaia. Aici, ploaia a durat doar 15 minute și nu a creat probleme ca în restul zonelor.

La scurt timp după furtună, turiștii s-au putut întoarce pe plajă, ca să se bucure în continuare de soare.

Din fericire, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spune că vremea se va încălzi la mare, în următoarele zile.

Reamintim că meteorologii ANM au emis, vineri, 27 august, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse, descărcări electrice și grindină, în județul Constanța. Administrația Națională de Meteorologie a preconizat averse torențiale ce depășesc 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În weekend-ul acesta (27-29 august), sunt așteptați peste 150.000 de turișit, pentru a petrecere ultimele zile de vară, din punct de vedere calendaristic. Odată cu venirea toamnei, prețurile la cazare pe litoralul românesc se vor ieftini destul de mult.

Urmăriți Playtech.ro și pe