Meteo pentru septembrie 2021. Vești proaste în prima lună de toamnă

Meteo pentru septembrie 2021. Vești proaste în prima lună de toamnă
Vești proaste pentru cei care așteptau toamna

Meteorologii au spus cum va fi vremea până la sfârșitul lunii septembrie. Vremea s-a mai răcit pe finalul lunii august, însă temperaturile au rămas în jur de 30 de grade în majoritatea orașelor.

Cum sunt temperaturile în prima lună de toamnă

În luna septembrie, vremea va fi mult mai caldă decât normalul acestei perioade, iar pe litoral va fi în continuare cald, spre bucuria celor vor să meargă la mare în extra sezon.

Vara nu pare să ne părăsească, iar vremea se arată neseperat de caldă până la sfârșitul lunii septembrie. Valorile termice vor fi mai mari decât normalul acestei perioade.

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la finalul lunii setepmbrie, iar temperaturi se mențin la aceeași valoare ca în august, în timp ce ploile vor fi neînsemnate.

Încă nu scăpăm de căldură

În vestul țării, în această săptămână temperaturile urcă până la 27 de grade, adică mai mult decât normalul pentru începutul lunii septembrie. Mai mult, în weekendul finalului de august vom avea temperaturi de 30 de grade, urmând ca de săptămâna viitoare vremea să se răcească puțin, pe la 25-28 de grade.

Până la data de 15 septembrie nu vom avea ploi, iar după aceea crește probabilitatea de averse temporare.

În centrul țării se anunță vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Între 23 și 26 de grade, iar în weekend se ating și 28 de grade. Până pe 26 septembrie suntem feriți de ploi, iar după acest interval vor fi posibile ploi izolate, slabe și temporare.

În nordul țării vor fi temperaturi de până la 29 de grade și cer senin până pe 15 septembrie. După acest interval există probabilitate de ploi temporare și locale.

Cum va fi vremea la munte și la mare

În estul țării sunt temperaturi normale pentru această perioadă, situate la 21-24 de grade. Între 13 și 16 septembrie temperaturile urcă la 26-29 de grade, fiind condiții de ploi slabe și locale între 10-11 septembrie, 16-17 septembrie și 21-23 septembrie.

În sudul țării temperaturile sunt peste cele normale, cu 26-29 de grade la orele amiezei, iar în weekend 30 de grade. Urmează ploi trecătoare în perioada 17-19.

Și la mare sunt temperaturi normale, care urcă în perioada 13-17 septembrie până la 24-26 de grade. Cresc șansele de ploaie între 17 și 19 septembrie.

La munte sunt temperaturi de 14-16 grade zilele acestea, iar valorile urcă în weekend până la 20 de grade. Urmează să plouă în perioada 16-20 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI