Postul TV din România care face un documentar despre viața Regelui Mihai. Când apare

Postul TV din România care face un documentar despre viața Regelui Mihai. Când apare
Documentar despre viața Rregelui Mihai

Toți oamenii care l-au iubit și apreciat pe Regele Mihai urmează să vadă câteva imagini spectaculoase din viața acestuia. Un documentar cu totul special va fi difuzat în premieră chiar cu puțin timp înainte de împlinirea a o sută de ani de la nașterea monarhului. Unde îl pot viziona oamenii?

Documentar special despre viața Regelui Mihai

Un documentar special dedicat Regelui Mihai urmează să vină în prim-plan în vizorul celor care l-au apreciat și iubit. Imaginile vor fi difuzate cu o zi înainte de împlinirea a o sută de ani de la nașterea monarhului. Documentarul poate fi urmărit de toată lumea pe data de 24 octombrie, pe History Channel, arată news.ro.

Filmul durează 60 de minute și prezintă povestea curajoasă și incredibilă a Regelui Mihai al României. Acesta avea doar 23 de ani pe când își risca viața sfidându-l pe Hitler în Al Doilea Război Mondial.

„Regele Mihai: Drumul către casă” se numește proiectul mult așteptat și redă povestea dramatică a exilului unui tânăr greu încercat de viață și statut. Acesta a fost spionat de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

„Folosind un interviu inedit cu regele, înregistrat în 2003 şi mărturii din partea celor care i-au fost alături în timpul exilului, precum şi din partea membrilor familiei regelui, vă spunem o poveste despre greutăţile insuportabile şi reîntoacerea în patria sa”, a transmis producătorul executiv John M. Florescu.

Detalii despre proiect

La fel ca în cazul celorlalte filme produse de Florescu, documentarul despre rege este narat de actorul Marcel Iureș. Proiectul este filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția și este continuarea producției ‘Războiul regelui’ (titlu internaţional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”).

Cel din urmă a avut premiera la TV în anul 2016 și a fost difuzat în nu mai puțin de 42 de țări, transmis și pe History Channel și History2. În cadrul acesuia vom regăsi interviuri cu familia regelui, consilieri și prieteni apropiați, dar și un interviu nedifuzat până la acest moment cu soțul reginei Elisabeta a II-a, acordat în 2016 la Buckingham Palace.

„Suntem bucuroşi să prezentăm o nouă producţie locală publicului History Channel din România, în special după feedback-ul foarte bun dat primului documentar devotat fascinantei poveşti de viaţă a regelui Mihai şi, desigur, filmului lui John Florescu despre regina Maria, una din producţiile cele mai iubite de telespectatorii români ai postului.

Suntem nerăbdători să oferim mai multe naraţiuni axate pe personalităţile şi evenimentele semnificative din istoria României”, a declarat Izabella Wiley, director general A+E Networks Europa Centrală şi de Est.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI