Postul Paștelui. 5 rețete simple și delicioase pentru toți creștinii care se abțin de la dulce

de: Bișinicu Andreea
01 04. 2021

Suntem în plin post al Paștelui, iar gospodinele găsesc tot felul de idei briliante pentru a găti preparate de post, care să nu conțină lactate și produse de origine animală. În continuare vă vom prezenta câteva rețete delicioase pentru toți cei care țin post și au poftă de o mâncare gătită delicioasă.

Cinci rețete pentru postul Paștelui

Sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi. Pentru catolici, Paștele cade duminica, 4 aprilie, în timp ce ortodocșii sărbătoresc Învierea Domnului pe 2 mai 2021. Până atunci, însă, românii țin post și se gândesc la tot felul de preparate care să nu conțină alimente din carne sau lactate.

Varză călită

Ingrediente

  • o varză de mărime medie
  • o ceapă tocată mărunt
  • 150 de grame de suc de roșii
  • două linguri de bulion
  • 300 ml de apă
  • două linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • condimente după gust
  • mărar

Mod de preparare

Tocăm varza cu un cuțit foarte ascuțit. Apoi, varza se pune la foc, într-o cratiță, să se încălzească puțin. În continuare vei adăuga ceapa, pe care o lași la călit. Se adaugă varza și se lasă pe foc, până se înmoaie. Pune sucul de roșii, bulionul și apa. Amestecă totul bine și lasă mâncarea pe foc pentru 30 de minute. Adaugi sarea și piperul, iar pentru o prezentare ca la carte, se ornează farfuria cu mărar tocat.

Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

  • un kg ciuperci
  • patru cepe
  • o căpățână mică de usturoi
  • ardei gras roșu și verde
  • 250 ml de suc de roșii
  • un pahar mic cu apă
  • patru sau cinci linguri de ulei
  • boia, sare, piper
  • o legătură de mărar

Mod de preparare:

Pentru început, usturoiul și ceapa trebuie spălate curățate și tăiate în formă de cubulețe. Apoi, într-o cratiță, adăugăm ulei și punem legumele pe foc, nu mult, doar cinci minute. Mai departe, ardeiul se spală, se curăță și se taie cubulețe, la fel ca pe usturoi și ceapă. Se adaugă ardeiul tocat în recipientul care se află pe aragaz timp de 10 minute.

În continuare vei pune sucul de roșii și apa, iar apoi vei condimenta mâncarea cu boia, sare și piper. Introdu cratița în cuptor preț de 20 de minute până când vei obține un sos consistent. Pentru un aspect mai ochios poți presăra mărar verde. Poftă bună.

Citește continuarea pe stiridinlume.ro