Nu o să-ți vină să crezi ce este posibil: forța omului cu o singură mână îți arată ce înseamnă ambiția

Autor: Puiu Alexandru - 07:16, 19 sept. 2019

Data viitoare când spui că ești obosit sau că ai o zi proastă, să-ți aduci aminte că un bărbat cu o singură mână poate ridica 90 de kilograme deasupra capului.

Povestea lui Logan Aldridge este una spectaculoasă și a început într-un mod dramatic, în vara anului 2004, în urmă cu aproximativ 15 ani. La momentul respectiv, a suferit un accident groaznic în timp ce se bucura de wakeboarding. Acela este sportul în care ești tras de către o barcă pe apă cu o sfoară, în timp ce te afli pe o placă un pic mai mică decât una de surfing.

Din păcate pentru Logan, sfoara care îl trăgea s-a încurcat în elicea de la motorul bărci și i-a tras mâna în motor. În doar câteva momente, mâna i-a fost spulberată până la os, de deasupra cotului. Ca să nu-și piardă viața, brațul a fost amputat complet în spital.

Deși acea perioadă a fost una incredibil de dificilă pentru Logan și familia sa, oamenii au încercat să-și mențină optimismul. Având în vedere că o mare parte din viața victimei gravita în jurul activităților sportive înainte de accident, bărbatul a devenit depresiv, înainte să-și dea seama că o mână în minus nu înseamn că nu poate să mai facă efort.

Nu a durat mult până când Logan a făcut tot ce era omenește posibil pentru a-și recâștiga abilitățile pe care le avea în trecut. Unii ari fi de părere că ceea ce face este dincolo de performanța majorității oamenilor obișnuiți. În cazul lui particular, situația a fost una și mai dificilă pentru că înaintea accidentului a fost stângaci și a trebuit să învețe din nou să scrie sau să se lege la șireturi.

Nu a trecut un an până când a revenit la wakeboarding, sportul care l-a lăsat fără o mână. În 2006, deja participa la campionate de wakeboarding pentru persoanele cu handicap, iar la prima ediție, a câștigat locul doi. La ora actuală, s-a specializat pe ridicat de greutăți, dar face o serie de alte sporturi, postează clipuri pe YouTube și a ținut câteva prelegeri în conferințe TedX.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI