Portretul extrem de rar cu Prințesa Diana care va putea fi văzut în public. Premieră în Anglia

de: Bișinicu Andreea
06 07. 2022

O pictură în ulei a Prințesei Diana este expusă pentru prima dată la Londra. Per People, opera de artă – intitulată Diana, Prințesa de Wales, a fost finalizată de artistul Nelson Shanks în 1994, cu doar trei ani înainte de moartea tragică a prințesei la Paris. Cum arată ilustrația.

Un portret rar cu regretata Lady Diana Spencer va fi expus publicului în Anglia

Portretul regretatei Prințese Diana va fi prezentat în galeria Philip Mold & Company din capitala britanică până pe 6 iulie.

Potrivit unei postări de pe Instagram, „ședințele pentru acest portret au avut loc într-un moment critic din viața personală a Dianei” și au fost create „pe parcursul a treizeci de ședințe și treizeci și cinci de ore”.

În descriere videoclipui care arată portretul, artistul susține că „studioul din Londra al lui Nelson Shanks a devenit un loc de mângâiere și refugiu pentru Diana” în timpul ședințelor ei, unde s-a apropiat de Shanks și de soția lui, Leona.

Prietenia lor a fost atât de dragă încât Prințesa de Wales „a mărturisit mai târziu într-o scrisoare către Nelson și Leona că… venirea în studio a fost un refugiu sigur, atât de plin de dragoste și sprijin”., potrivit celor de la News 24.

Galeristul Philip Mold dezvăluie în videoclip că pictura în ulei nu a mai fost expusă până acum, deoarece a fost prima schiță a unui portret care este acum expus la Althorp Estate, care este deținută de fratele Dianei, lordul Charles Spencer.

Citește și Kate Middleton, apariție de zile mari la un eveniment. A fost asemănată cu Prințesa Diana

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Philip Mould & Company (@philip_mould_gallery)

Portretul va fi expus publicului până pe 6 iulie 2022

„Această lucrare extrem de emoționantă a Dianei, Prințesa de Wales este un punct culminant al expoziției noastre Capodopera din acest an.

Pictat din viață în 1994, acest studiu extraordinar al Dianei poate fi descris pe bună dreptate drept cel mai emoționant portret pictat al „Prințesei Poporului”. Acest tablou este o lucrare pregătitoare pentru un portret oficial ulterior, care se află acum la Casa Althorp.

Șeziunile pentru acest portret au avut loc într-un moment critic din viața personală a Dianei și, pe parcursul a treizeci de ședințe și treizeci și cinci de ore, studioul din Londra a lui Nelson Shanks a devenit un loc de mângâiere și refugiu pentru Diana.

Diana a devenit prietenă apropiată atât cu artistul, cât și cu soția sa, Leona, iar mai târziu le-a mărturisit într-o scrisoare către Nelson și Leona că „… venirea în studio a fost un refugiu sigur, atât de plin de dragoste și sprijin”.

Poate că prin aceste prietenii formate, Shanks a reușit să surprindă atât identitatea personală a Dianei, cât și celebritatea ei. Prin expresia surprinzător de sinceră a Dianei, Shanks și-a surprins ființa privată la fel de mult ca și celebritatea ei, în timp ce ea stă în renumita ei rochie Catherine Walker cu gât.”, se arată pe Instagram.

Citește și Ce i-a scris Prințul William mamei sale. Prințesa Diana ar fi împlinit 61 de ani