28 ian. 2022 | 14:13

Portarul lui Dnipro, Valentin Cojocaru, despre fotbalul din Ucraina: „Ei sunt mai occidentali”

Sport
Portarul lui Dnipro, Valentin Cojocaru, despre fotbalul din Ucraina: „Ei sunt mai occidentali”
Valentin Cojocaru este titular în poarta celei de-a treia clasate în campionatul Ucrainei, Dnipro-1

Portarul lui Dnipro, Valentin Cojocaru, despre fotbalul din Ucraina. Goalkeeperul de 26 de ani a luat calea vecinei României, după a fost transferat de la Farul în toamna trecută. Cojocaru, care nu-și găsea locul în fotbalul românesc, a devenit titular în poarta grupării care se află pe locul 3 în Ucraina, fiind depășită doar de giganții Dinamo Kiev și Sahtior Donețk. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playport, Valentin Cojocaru a vorbit despre situația din Ucraina și diferențele dintre fotbalul de acolo și cel din Liga 1.

Portarul lui Dnipro, Valentin Cojocaru, despre fotbalul din Ucraina

Portarul lui Dnipro, Valentin Cojocaru, despre fotbalul din Ucraina. Portarul de 26 de ani a fost cedat de Gică Hagi, de la Farul, toamna trecută, contra sumei de 100.000 de euro. Destinația a fost SK Dnipro-1 din Ucraina, o grupare fără legătură cu o mai cunoscută formație ucraineană, Dnipro Dnipropetrovsk, ce a jucat finala Europa League în 2015, dar a intrat în faliment patru ani mai târziu.

Valentin Cojocaru a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport, despre situația din Ucraina, condițiile de pregătire și diferențele dintre fotbalul ucrainean și cel din Liga 1. Goalkeeperul este de părere că una dintre marile diferențe constă în pregătirea jucătorilor.

„O diferență mare este în pregătirea jucătorilor: antrenamente și toate lucrurile premergătoare meciurilor. Jucătorii sunt mult mai bine pregătiți fizic și tactic. Acum, diferența este mare între Șahtior Donețk și Dinamo Kiev și celelalte echipe, inclusiv noi și Zorya (n.r. – locul 4). Aici mă refer la calitatea individuală a jucătorilor. Campionatul este foarte puternic, fizic se aleargă foarte mult, duelurile sunt foarte dure, nu este ușor să joci cu nicio echipă”, a declarat Valentin Cojocaru pentru playsport.ro.

„Ei sunt mai occidentali”

Valentin Cojocaru trăiește într-un oraș aflat destul de aproape de granița de est a țării, acolo unde Rusia își masează deja trupele pentru ceea ce ar putea fi o posibilă încercare de invadare a Ucrainei. Dar românul spune că în Dnipro, capitala raionului cu același nume, dar și a regiunii Dnipropetrovsk, nimeni nu vorbește despre un posibil război, ci se comportă la fel ca în vremuri normale.

„Pe tema asta pot să-ți spun un singur lucru: nu am habar de absolut nimic. Nu vorbește nimeni de un posibil, să spunem, război. Toată lumea este ca înainte, nu există panică, sunt învățați cu situația aceasta, pentru că se află de 8 ani în ea, așa că nu este nimic surprinzător pentru ei (n.r. – între Dnipropetrovsk, regiunea unde se află Dnipro, și granița de Est sunt aproximativ 450 de kilometri)”, a afirmat titularul din poarta celor de la Dnipro-1.

Valentin Cojocaru mai spune că nici antrenorii nu au aceleași sarcini ca cei din România. existând o specializare clară a tehnicienilor.

„N-am mai întâlnit un staff așa bine pregătit. Fiecare antrenor are o sarcină anume. În România, un antrenor are mai multe sarcini, aici nu. Antrenorul se ocupă de chestiunile tactice, de mentalitatea echipei, alt antrenor face fazele fixe, altul se ocupă de partea fizică, sunt foarte bine structurați și antrenorii. Fiecare știe ce are de făcut și asta se vede și pe teren. Terenurile de antrenament sunt foarte bune, iar baza de pregătire este foarte bine construită”, a mai spus Valentin Cojocaru, conform sursei citate.

E diferența foarte mare și din punct de vedere fizic

Valentin Cojocaru a constatat că mentalitatea ucrainienilor, în materie de fotbal, este mai occidentală decât în România, chiar dacă țara se află mai la est.

„Ei sunt mai occidentali. Au o mentalitate mai bună, sunt mult mai serioși. Acest lucru se vede și la juniori. Juniorii sunt mai pregătiți aici, când vin la echipa mare, muncesc, trag tare. La noi, din experiența mea, pe juniori nu-i prea interesa că sunt la echipa de seniori. Aici, dacă vrei la echipa mare, trebuie sa dai totul, altfel nu se poate.

E diferența foarte mare și din punct de vedere fizic. Dacă vezi un junior de 17 ani de aici și unul de 17 ani din România, nu-ți vine să crezi au aceeași vârstă. La noi, la prima echipă, sunt doi jucători de la juniori și joacă doar la seniori. Au o valoare destul de mare și îi păstrează la prima echipă, nu îi lasă să joace la Under-19”, a adăugat portarul român.

„O selecție la echipa națională mi-ar da mai multă încredere”

Valentin Cojocaru s-a referit și la schimbarea de selecționer de la naționala României. El speră ca Edi Iordănescu să-i ofere o șansă, mai ales că evoluează într-un campionat mai puternic decât cel românesc.

„Cu siguranță, dacă voi avea evoluții bune, sunt sigur că mă vor chema și la echipa națională. Sunt un jucător tânăr pentru postul pe care îl joc, așa că nu văd de ce nu aș fi convocat, mai ales că, așa cum ai zis și tu, campionatul din Ucraina este unul mai puternic decât al României. Fiecare selecționer are strategia lui. Nu știu ce strategie are Edi, dar sper că mă va include și pe mine. Am 26 de ani, am o experiență, zic eu, destul de bună, și internațională, și internă. Cred că o selecție la echipa națională mi-ar da mai multă încredere”, a mai spus Valentin Cojocaru în interviul acordat Playsport.

Cojocaru a fost crescut de FCSB și a strâns 39 de meciuri la prima echipă a bucureștenilor. Portarul și-a mai încercat norocul în străinătate, la formații precum Crotone, Frosinone sau Apollon Limassol, însă nu a reușit să se impună.

El a mai fost împrumutat de Farul, la Voluntari, după care clubul lui Gică Hagi l-a lăsat să plece la echipa din Ucraina. Dnipro-1 ocupă locul 3, cu 40 de puncte, cu 5, respectiv, 7 puncte în spatele celor două mari forțe, Sahtior Donețk și Dinamo Kiev, gruparea antrenată de Mircea Lucescu.

 

 

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
EVZ.ro
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Capital.ro
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro