Gică Hagi, primele sfaturi pentru noul selecționer al României. Ce i-a transmis lui Edi Iordănescu

Gică Hagi, primele sfaturi pentru noul selecționer al României. Ce i-a transmis lui Edi Iordănescu
Gică Hagi l-a atenționat pe Edi Iordănescu în privința misiunii dificile pe care o va avea la echipa națională

Gică Hagi, primele sfaturi pentru noul selecționer al României. „Regele” a fost primul tehnician cu care FRF a ales să negocieze pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Lucrul s-a dovedit imposibil, dat fiind statutul de acționar la Farul al celui mai bun jucător român din istorie. Până la urmă, alesul a fost Edi Iordănescu, iar Gică Hagi a transmis deja primul mesaj către acesta.

Gică Hagi, primele sfaturi pentru noul selecționer al României

Gică Hagi, primele sfaturi pentru noul selecționer al României. „Regele” a fost prima opțiune a FRF pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi pe banca tehnică a naționalei. Dar negocierile au eșuat, din cauza statutului lui Hagi de acționar majoritar la un club din Liga 1, Farul Constanța.

Gică Hagi a urmărit, apoi, cum situația a dus către desemnarea lui Edi Iordănescu drept antrenor al tricolorilor. La conferința de presă de prezentare, ce a avut loc marți, la sediul FRF, tehnicianul de 43 de ani a schițat ideea de joc pe care ar dori s-o imprime la echipa națională

„Eu vreau să construiesc o identitate de joc, o coerență în joc. Timpul e inamic, dar cunosc și am lucrat cu mulți dintre jucători. Întotdeauna va prima rezultatul, asta este important. Apoi vom putea construi un joc mai plăcut, dar prioritatea va fi scorul final. Vrem rezultate bune, pe un fond cât mai bun”, a spus Edi Iordănescu la conferința de prezentare, citat de Playsport.

Ce i-a transmis lui Edi Iordănescu

Gică Hagi a reacționat prompt, după numirea lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a naționalei. „Regele” i-a transmis tehnicianului succes în noul rol, dar și atenționarea că s-a înhămat la o muncă grea.

„Cu toţii trebuie să-i urăm baftă, succes. Cu toţii trebuie să fim lângă el. Sperăm să fie inspirat, să îşi atingă obiectivele şi gândurile pe care le are, să încerce să ne facă fericiţi, să califice echipa şi să facă tot mai bine la fiecare meci.

E o muncă grea, nu e uşor să construieşti o echipă competitivă, îi va fi greu. Cred că e conştient de lucrul acesta, cunoaşte fotbalul românesc şi îi cunoaşte şi pe ceilalţi de afară. Să ne demonstreze, iar noi sperăm să fie foarte bine. Nu pot să vorbesc despre Loți (n.r. – Ladislau Boloni), nu putem să comentăm ce au făcut alții, pentru că vine polemica. Nu vreau să intru cu nimeni în polemică”, a spus Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă.

România va juca două partide amicale, pe 25 și 29 martie, contra Greciei și Israelului. Din păcate, Edi Iordănescu nu se va putea baza pe fiul lui Gică Hagi, Ianis. Jucătorul lui Rangers tocmai a fost operat pentru o ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului și va lipsi până la finalul acestui sezon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI