Pontul lui Radu Anton Roman pentru salată de ardei copți ca-n copilărie. Asta îi dă tot gustul bun
Regretatul Radu Anton Roman a lăsat în urma sa o mulțime de rețete culinare românești, dar a dezvăluit și pontul pentru salată de ardei copți ca-n copilărie. Asta îi dă tot gustul bun, pe care l-ai întâlnit atunci când mâncai la bunici.
Iată pontul lui Radu Anton Roman pentru salată de ardei copți ca-n copilărie
Românii se dau în vânt după salata de ardei copți deoarece este un deliciu pe care nu-l poți refuza. În plus de asta, aceasta se prepară foarte ușor și este un adevărat deliciu, mai ales în sezonul cald.
Salata de ardei copți poate fi o garnitură excelentă la numeroase mâncăruri, însă pentru mulți români reprezintă chiar și principalul fel de mâncare. Regretatul bucătar Radu Anton Roman avea un pont pentru această salată, fie că veți coace ardeii pe plită, în cuptor sau pe grătar. Dacă faci și tu așa, te vei delecta cu cea mai fină salată de ardei copți. Iată despre ce este vorba! Citește și Trucul lui Radu Anton Roman pentru ciorba de miel. Cum să iasă delicioasă, micul secret după ce stingi focul
Ingrediente:
- 1,5 – 2 kg ardei kapia sau gras
- 100 ml oțet din vin
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță sare
- 1 praf de cimbru
- 1 căpățână usturoi (opțional)
Iată um prepara Radu Anton Roman salata de ardei copți: „Se spală bine ardeii. Se coc în cuptor la foc iute sau pe un grătar, deasupra flăcării, să se pârlească pe din afară, dar să-şi păstreze carnea pe dinăuntru. Se pun ardeii într-o cratiţă mare, se presară cu puţină sare şi se acoperă pentru circa un ceas. Se curăţă de pieliţă, cu răbdare şi un vârf de cuţit. Evitaţi apa, care le spală şi gustul! Ardeii se tratează grijuliu şi se compune o stea splendidă într-un castron, cu codiţele spre margine. Citește și Ce poți face cu carnea rămasă de la ardeii umpluți. Idei de preparate delicioase, așa eviți risipa
Se pune praful de cimbru peste ei. Se curăţă usturoiul, se taie de-a latul căţeii în felioare hiper-subţiri şi se cern peste ardei. Se amestecă sarea cu oţetul, se freacă cu untdelemn, se toarnă ploaie peste salată. Se lasă un sfert de oră, să prindă gust, apoi ardeii se sucesc, să bea şi să se-nmoaie pe amândouă părţile”.
Dar cu să faci ca ardeii copți să nu îți dea bătăi de cap atunci când îi cureți? Ei bine, și pentru asta avem un truc foarte util. După ce i-ai luat de pe foc sau din cuptor, pune o cantitate generoasă de sare peste ei, apoi acoperă vasul cu folie alimentară sau cu un capac. Astfel, se va păstra căldura în interior, iar acel abur care se formează face coaja să se umfle și să se desprindă rapid de pe ardei. Așa îi cureți mult mai repede!