Ponta și Tăriceanu, decizie bombă. Vestea șocantă venită înainte de alegeri

Ponta și Tăriceanu, decizie bombă. Vestea șocantă venită înainte de alegeri
Ponta și Tăriceanu, decizie bombă. Vestea șocantă venită înainte de alegeri

Alegerile parlamentare se apropie, iar politicienii se unesc pentru a foma noi forţe politice. Este şi cazul lui Victor Ponta şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, care au luat o decizie neaşteptată.

Partidele lui Ponta şi a lui Tăriceanu fuzionează

O decizie neaşteptată a fost luată joi de către conducerile Pro România şi ALDE. Cele două partide au fuzionat, motiv pentru care, la alegerile parlamentare 2020, candidații ALDE se vor regăsi pe lista Pro România. Noul partid se va numi Pro România Social Liberal. Totul se întâmplă în contextul în care cele două formaţiuni politice au obţinut rezultate foarte slabe în cadrul alegerilor locale. ALDE – sub 3%, Pro România – sub 5%.

“Repartiția pe listă va fi de 60% – Pro România, 40% – ALDE. Victor Ponta deschide lista la Camera Deputaților în București, eu la Senat. Vrem să jucăm rolul unei busole. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă.

Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 Ponta și Tăriceanu, decizie bombă. Vestea șocantă venită înainte de alegeri Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ponta și Tăriceanu, decizie bombă. Vestea șocantă venită înainte de alegeri Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pro România Social Liberal mizează pe experienţă

Şi Victor Ponta a vorbit, în discursul său, despre faptul că experienţa politică îi recomandă în fata alegătorilor, dat fiind că ambii au fost prim-miniştri ai României.

“Vrem să le arătăm că au un adversar. După anii 90 România a trecut prin două perioade bune, perioada guvernelor Năstase – Tăriceanu și guvernul Ponta. Acum sutem iar în criză. Dacă alții nu au curajul să oprească drumul spre prăpastie, trebuie să o facem noi. E momentul să ne unim forțele pentru a opri actuala guvernare şi să construim o alternativă. Nu sunt niște forțe uriașe, dar experiența comună ne permite să vorbim și să venim cu soluții și cu oameni.

Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a explicat Victor Ponta, conform Digi24.

Următoarele alegeri parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, în ciuda încercărilor unor politicieni de a le amâna din cauza pandemiei de coronavirus.

„Cu cât am putea să amânăm alegerile? Constituția ne spune maximum trei luni și atunci ajungem la sfârșitul iernii. Nu cred că cineva își imaginează că situația epidemiologică peste trei luni va fi net mai bună în iarnă spre primăvară, față de 6 decembrie. Chiar dacă admitem, condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, avem din păcate foarte multe persoane bolnave, trebuie să găsim o formă prin care facem campanie, mai mult online decât fizic, mai mult prin televizor, radio decât fizic și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu este mai periculos decât mersul după pâine”, a declarat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI