03 apr. 2023 | 10:37

Pomul care este interzis în tot mai multe locuri din lume. De ce este tăiat, de fapt

Diverse
Pomul care este interzis în tot mai multe locuri din lume. De ce este tăiat, de fapt
Știi care este pomul care este interzis în tot mai multe locuri din lume? Iată motivul pentru care este tăiat.

Dacă îți place grădinăritul, trebuie să fii la curent cu pomul care este interzis în tot mai multe locuri din lume. La o scurtă punere în balanță a aspectelor pozitive și negative ale creșterii acestuia, specialiștii au constatat că nu merită să fie întreținut. Află în rândurile de mai jos care este motivul pentru care copacul este tăiat de la rădăcină de multe ori.

Pomul care este interzis în tot mai multe locuri din lume

Unii copaci prezintă mai multe aspecte negative decât pozitive, astfel încât nu merită să-i ții în curte. Playtech Știri a explicat, zilele trecute, de ce să nu plantezi un nuc în curtea ta, tei, salcie și/sau brazi. În materialul de astăzi, vom vorbi despre un alt arbore, care este tot mai des interzis de autorități.

Ai auzit vreodată despre perii Callery? Sunt arbori originari din China și foarte populari în Statele Unite ale Americii. Sunt copaci decorativi, cu flori albe și frunze de nuanțe de verde închis vara și roșii toamna.

Părul Callery este plăcut de admirat, însă doar de la distanță. Probabil te întrebi care este motivul pentru care nu poți să stai foarte aproape de el, pentru o perioadă lungă de timp. Spre deosebire de alți copaci, florile acestui soi de arbore nu miros neapărat frumos, ci au o aromă foarte înțepătoare, asemănătoare cu cea a peștelui.

Așa cum am precizat, perii Callery sunt des întâlniți peste Ocean. Copacii provin dintr-un alt soi-mamă, părul Bradford, care a fost creat prin altoire și clonare. Nu s-a putut autopoleniza și nu dă fructe, acest aspect fiind pe placul urbaniștilor și a peisagiștilor, întrucât a putut fi inclus în multe proiecte în domeniu.

Ce probleme provoacă perii Callery, întâlniți în Statele Unite

La mijlocul anilor ’60, perii Callery au fost desemnați arbori decorativi de către Departamentul Agriculturii din Maryland, Statele Unite. Acești copaci pot să trăiască până la aproximativ 30 de ani. Cu toate acestea, durata lor de viață este deseori scurtată, multe autorități interzicându-i din cauza problemelor pe care le provoacă.

Dincolo de faptul că miros urât, perii Callery sunt foarte sensibili la boli. Frunzele lor se usucă rapid din cauza bacteriilor, devin maronii și, în cele din urmă, mor. Pomul care acum este interzis din ce în ce mai des crește în curți, dar poate să se dezvolte și pe trotuare sau în parcări. Din ce în ce mai multe autorități din Statele Unite interzic plantarea acestui pom.

Poți să recunoști perii Callery după coroana în formă de piramidă. Copacii cresc până la maximum 15 metri înălțime, potrivit specialiștilor, și sunt cunoscuți pentru procesul de dezvoltare rapid. Așadar, oamenii care îi au în curte îi taie de multe ori cât timp sunt încă mici, altfel riscând să se confrunte cu dificultăți.

În ciuda faptului că sunt mari, copacii Callery pot fi ușor de distrus. Un vânt puternic poate să rupă crengile acestui arbore. În schimb, tulpina rămâne intactă.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Boris Johnson, declarații șocante. A vrut să invadeze Olanda
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
INTERZIS dacă ai casă la curte. Ce NU ai voie să plantezi sau să construieşti în propria curte
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro