30 nov. 2022 | 23:13

Argentina și Polonia s-au calificat în optimile Campionatului Mondial de Fotbal. Lionel Messi a ratat un penalty într-un moment foarte important

Sport
Argentina și Polonia s-au calificat în optimile Campionatului Mondial de Fotbal. Lionel Messi a ratat un penalty într-un moment foarte important

Grupa C s-a terminat cu meciurile Polonia – Argentina și Arabia Saudită – Mexic, înaintea acestor înfruntări toate cele patru echipe având șanse de calificare în optimile Campionatului Mondial de Fotbal. Argentina a fost mult mai bună decât Polonia, dar în prima repriză nu a reușit să marcheze deși a beneficiat de o lovitură de la 11 metri. Lionel Messi a ratat și și-a pus fanii pe jar. În repriza a doua nu au mai fost emoții. Mac Allister și Alvarez au marcat și au adus victoria și primul loc în grupă pentru echipa lui Scaloni.

În cealaltă partidă a fost tot 0-0 la pauză, dar mexicanii au găsit drumul spre poartă în repriza secundă prin Martin și Chavez. În minutul 80, în ambele partide scorul era identic. În acel moment Mexic și Polonia erau la egalitate, iar naționala lui Robert Lewandowski s-ar fi calificat pentru că stătea mai bine în clasamentul fair-play. Nu a mai fost cazul să se apeleze la acest criteriu de departajare pentru că Al Dawsari a redus din handicap. Argentina și Polonia sunt echipele care ajung în optimi din Grupa C.

Polonia – Argentina 0-2

Min 90+4. Final de meci!!!!

Min 86. Lautaro primește un cadou de la un adversar pătrunde spre poarta adversă, pe partea dreapta, dar șutul său din unghi nu nimerește poarta.

Min 80. Conform rezultatelor din acest moment, Argentina și Polonia sunt echipele calificate în optimile de finală! Mexic și Polonia sunt egale și la numărul de puncte, și la golaveraj. Următorul criteriu de departajare: clasamentul fair-play: polonezii au primit patru galbene, mexicanii șase! La acest scor se califică Argentina și Polonia!!!

Min 74. Argentina a semnat o nouă acțiune tăioasă. Alvarez pornește pe partea dreaptă și șutează în forță. Balonul a trecut pe lângă poartă. Foarte puțin…

Min 71. Lionel Messi încearcă să-și ia revanșa pentru lovitura de la 11 metri pe care a irosit-o, dar șutul său, după o acțiune frumoasă, a fost respins de portarul advers.

Min 69. GOOOOOOL Argentina!!!!! Alvarez primește un balon în careu și îl catapultează în plasa porții adverse. Un gol senzațional, portarul Poloniei nu a avut ce să facă.

Min 61. Acțiune superbă a „pumelor”, inițiată de Lionel Messi. Balonul ajunge la Mac Allister, dar șutul acestuia a fost pe centru și portarul Poloniei nu are probleme.

Min 47. GOOOOOOL Argentina!!!!!. Molina pătrunde pe partea dreapta și trimite în careu de unde Mac Allister trimite balonul în plasă. Este primul gol la echipa națională pentru mijlocașul lui Brighton.

Min 46. A început repriza decisivă.

Min 45+1. Final de repriză. Scorul este egal 0-0, dar ce ocazie a ratat Messi.

Min 38. Lionel Messi șutează tare, balonul nu este plasat și Szczesny respinge balonul!!!!

Min 37. Faza stranie în careul Poloniei. Szczesny iese la o centrare, balonul este îndepărtat din careu, dar portarul polonez îl lovește cu palma pe Lionel Messi. Arbitrul a consultat monitorul VAR și a acordat penalty.

Min 36. Ocazie Argentina. Julian Alvarez șutează din interiorul careului, dar portarul respinge. Szczesny este într-o zi foarte bună.

Min 33. Ocazie Argentina! Di Maria încearcă să înscrie direct din corner, dar portarul respinge de sub transversală.

Min 30. Argentina presează cu toate liniile, polonezii preiau greu balonul. Acuna șutează în diagonală, iar mingea trece aproape de bară.

Min 10. Lionel Messi pornește vijelios la atac, șutează frumos, iar portarul Szczesny respinge de lângă bară. Sud-americanii au pus stăpânire pe balon și fac mari eforturi ca balonul să nu ajungă la Robert Lewandowski.

Min 7. Lionel Messi își arată „colții” încă din starul partidei, dar șutul său, de la marginea careului, nu are forță și reține portarul naționalei Poloniei.

Min 1. A început partida.

Arabia Saudită – Mexic 1-2

Min 90+7. Final de meci.

Min 90+5. GOOOOOL Arabia Saudită!!!! Mexicanii sunt epuizați și Al Dawsari reduce din handicap. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Mexic trebuie să marcheze ca să se califice.

Min 90+2. Momente dramatice. Mai sunt cinci minute, Lozano execută superb o lovitură liberă portarul respinge în față, dar acolo nu este niciun mexican care să reia în plasă. Ocazie mare, Mexic trebuie să marcheze, dacă vrea să se califice. 

Min 87. Antuna trimite mingea în poartă, dar asistentul a ridicat fanionul. Este ofsaid, reușita este anulată.

Min 70. Martin prinde un șut puternic, dar mingea ocolește vinclul. Mexic mai are nevoie de un gol ca să obțină calificarea.

Min 66. Ocazie Mexic. Lozano șutează din afara careului, dar portarul respinge de la rădăcina barei. Furtuna la poarta saudiților.

Min 52. GOOOOL Mexic!!!! Chavez mărește avantajul echipei sale, după ce a transformat senzațional o lovitură liberă. Spectacol!

Min 48. GOOOOOL Mexic!!!! Henry Martín șutează frumos și deschide scorul. Montes a fost omul cu pasa decisivă.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45+5. Final de repriză.

Min 27. Ocazie mare Mexic! Pineda reia din apropierea porții, dar un fundaș se aruncă în fața balonului.

Min 23. Ocazie Mexic. Chavez șutează din afara careului, dar portarul este bine plasat și reține. Nord-americanii sunt mai prezenți în joc și domină duelul.

Min 3. Mexic începe în forță și ratează prima ocazie. Alexis Vega (Mexic) primește în careu, șutează în forță, dar portarul Mohammed Al Owais este atent și respinge spectaculos.

Min 1. A început partida.

UPDATE 20.40 – Echipele de start: Polonia – Argentina
Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Bielik, Krychowiak – Zielinski, Swiderski, Frankowski – Lewandowski
Selecționer: Czeslaw Michniewicz

Argentina: L. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Mac Allister, De Paul, Fernandez – Di Maria, Messi, Alvarez
Selecționer: Lionel Scaloni

Stadion: 974, Doha
Arbitru: Danny Desmond Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Jan de Vries (toți din Olanda)

Arabia Saudită – Mexic, echipe de start:
Arabia Saudită: Al Owais – Tambakti, Al Boleahi, Al Amri – Abdulhamid, Al Hassan, Kanno, Al Ghannam – Al Buraikan, Al Shehri, Al Dawsari
Selecționer: Herve Renard

Mexic: Ochoa – Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo – Pineda, Alvarez, Chavez – Lozano, Martin, Vega
Selecționer: Gerardo Martinez

Stadion: Lusail, Al Daayen
Arbitru: Michael Oliver / Asistenți: Stuart Burt și Simon Bennett
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs


Polonia – Argentina, Arabia Saudită – Mexic închid o nouă zi cu patru partide de la Campionatul Mondial de Fotbal. Ultimele meciuri ale grupelor se vor desfășura de la aceeași oră așa că cele două confruntări vor începe la ora 21.00. Sud-americanilor nu le vine să creadă că au ajuns să joace un duel decisiv, cu calificarea pe masă. Dar înfrângerea cu Arabia Saudită este o adevărată piatră de moară în această bătălie. Jurnaliștii așteaptă cu mare nerăbdare duelul vedetelor Lionel Messi – Robert Lewandowski.

Polonia se califică cu o victorie sau cu un egal, dar poate merge mai departe și un un egal, în funcție de rezultatul din partida Arabia Saudită – Mexic. Argentina se califică dacă bate, iar cu un egal trebuie să aștepte deznodământul din cealaltă întâlnire. Istvan Kovacs este arbitru de rezervă la Arabia Saudită – Mexic.

Polonia – Argentina, echipe probabile:
Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Zielinski, Bielik, Krychowiak, Frankowski – Milik, Lewandowski
Selecționer: Czeslaw Michniewicz

Argentina: E. Martinez – Molina, Otamendi, Li. Martinez, Tagliafico – Fernandez, Paredes, De Paul – Messi, La. Martinez, Di Maria
Selecționer: Lionel Scaloni

Stadion: 974, Doha
Arbitru: Danny Desmond Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra și Jan de Vries (toți din Olanda)

Arabia Saudită – Mexic, echipe probabile:
Arabia Saudită: Alowais – Abdulhamid, Al-Amri, Tambakti, Al-Ghannam – Kanno; Al-Buraikan, Al-Hassan, Al-Najei, Al-Dawsari – Al-Shehri
Selecționer: Herve Renard

Mexic: Ochoa – Sanchez, Moreno, Montes, Gallardo – Herrera, Guardado, Chavez – Lozano, Jimenez, Vega
Selecționer: Gerardo Martino

Stadion: Lusail, Al Daayen
Arbitru: Michael Oliver / Asistenți: Stuart Burt și Simon Bennett
Arbitru de rezervă: Istvan Kovacs

Cine transmite la TV meciurile Polonia – Argentina și Arabia Saudită – Mexic

Cele două partide vor fi transmite în direct de Televiziunea Națională, dar vor putea fi urmărite și pe site-ul playtech.ro. Polonia – Argentina este pe TVR 1, iar Arabia Saudită – Mexic pe TVR 2.

Clasamentul din Grupa C înaintea ultimei etape
1. Polonia 4 puncte (golaveraj 2-0)

2. Argentina 3 puncte (golaveraj 3-2)

3. Arabia Saudită 3 puncte (golaveraj 2-3)

4. Mexic 1 punct (golaveraj 0-2)

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro