Polițistul român care a devenit viral pe internet. Cum oferă șoferii șpagă, când sunt prinși pe picior greșit
Un polițist român din Timișoara a devenit viral pe internet. El a postat imagini cu șoferii care încercau să îi dea șpagă, când erau prinși pe picior greșit. El a postat pe Tik Tok mai multe poze cu conducători auto care îi ofereau bani ca să închidă ochii la greșelile făcute în trafic de aceștia.
Polițistul român care a devenit viral pe internet
Un polițist din Timișoara este viral pe TikTok. Angajatul Brigăzii Autostrăzi susține că dorește să schimbe imaginea sistemului. Acesta are zeci de înregistrări cu șoferi care încearcă să îi dea șpagă, filmate cu camera din echipamentul de serviciu. Numai în acest an a făcut zeci de denunțuri pentru dare de mită. Filmulețele postate pe contul de TikTok al lui Valer Kovacs au devenit rapid virale.
„Valer Kovacs este un poliţist mai rebel, un poliţist care încearcă să se adapteze, adică să fie în pas cu moda. Am văzut că şi pe TikTok sunt foarte mulţi tineri care nu prea au răbdare să citească toate poveştile ce le scriem noi despre cum să avem grijă să nu avem accidente. Am văzut că au o priză foarte bună filmuleţele scurte”, a spus poliţistul.
„Am întâlnit oameni cu atâţia bani că nu puteau să închidă portofelul. În momentul în care le-am spus că urmează să se suspende permisul de conducere, mi-au scos actele şi mi le-au înmânat ca să văd eu că ei sunt oameni cu potenţial, cu mulţi bani. Unii mi-au spus că ştiţi, şefule, suntem în România, putem să rezolvăm orice. Da, sigur, puteţi să rezolvaţi, în altă parte, dar nu cu mine”, a mai povestit Valer Kovacs.
Despre „Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030”
Țara noastră înregistrează dublul mediei europene atunci când vine vorba de numărul de morți în accidentele rutiere. Autoritățile vor să ia măsuri pentru a scădea numărul de decese provocate de neglijența la volan. Guvernul și-a propus ca până în anul 2030 să introducă un sistem automat pentru amenzi, compus din 300 de radare și 500 de camere video, dar și un rating de siguranță pentru șosele.
Astfel, prin planul Guvernului, denumit „Strategia Națională de Siguranță Rutieră 2022-2030”, România își propune să reducă la jumătate numărul persoanelor decedate sau rănite grav în accidente până în anul 2030.
Prin urmare, în următorii opt ani, Guvernul se angajează să pună și 1.000 de limitatoare pentru viteză, precum și un rating de siguranță pentru șosele, mai exact, este vorba despre un mecanism care clasifică tronsoanele rutiere din punct de vedere al gradului de risc de accidente.