Polițistul care refuză să dea amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție. Reacția IPJ la decizia agentului de a nu respecta legea

Polițistul care refuză să dea amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție. Reacția IPJ la decizia agentului de a nu respecta legea
Polițistul care refuză să aplice amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție

Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a anunțat public că refuză să mai aplice sancțiuni pentru nepurtarea măștii de protecție. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare și a ajuns în atenția Biroului Control Intern din cadrul IPJ.

Ce a declarat polițistul

Agentul a scris pe propria sa pagină de Facebook că refuză să controleze și să sancționeze persoanele care refuză să poarte masca de protecție, acolo unde este obligatorie. În postarea sa, acesta a precizat motivele de la baza decizie de a nu amenda oamenii, așa cum prevede legea.

„Eu unul indiferent de orice dispoziţie dată de şefii ierarhici nu voi controla şi nu voi sancţiona nici un cetăţean român privind autenticitatea măştii purtate. NU am pregătire de specialitate, nu există bază legală în fişa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a fost mesajul publicat pe contul său personal de poliţist.

Polițistul este acum verificat de către superiorii săi. Începând de 8 ianuarie, a intrat în vigoare măsura purtării măștii de protecție de tip medical sau FFP2. Aceasta a fost luată prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne.

„Dacă nu i se pare corectă această sarcină de serviciu, să facă sesizări, să vorbească cu șefii. Să rezolve altfel. Ce e asta: eu nu fac? Dar suntem pe maidan? La oricare alt loc de muncă nu se acceptă așa ceva. Nu îndeplinești sarcinile de serviciu, pleci. Nu îți convine, îți dai demisia. Nu mi se pare normal ca tocmai un om al legii să refuze să respecte legile din pandemie. Și să mai și instige”, a spus, pentru Replica, un cetățean.

Un polițist a fost lovit cu mașina de șoferul căruia îi făcea semn să oprească

Un polițist aflat în timpul serviciului a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost acroșat de către șoferul unui autoturism căruia i-a făcut semn să oprească, potrivit IPJ Argeș. Conform sursei citate, agentul nu a fost rănit grav. Cu toate acestea, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat de o ambulanță SMURD la spital.

„La data de 3 ianuarie, în jurul orei 9,00, un poliţist din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Calea Alexandriei, din Costeşti, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa din direcţia Piteşti către Buzoeşti şi care, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, nu a oprit la timp şi l-a acroşat”, precizează reprezentanţii IPJ Argeş, citați de Agerpres.

La volanul autoturismului care l-a acroșat pe agent se afla un bărbat, în vârstă de 69 de ani, din Pitești. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI