Accident în timpul examenului auto. Polițistul și martora de pe bancheta din spate au avut nevoie de îngrijiri medicale

Accident în timpul examenului auto. Polițistul și martora de pe bancheta din spate au avut nevoie de îngrijiri medicale
Accident rutier în timpul examenului auto

Un grav accident rutier a avut loc în Brăila, în timpul unui examen pentru obținerea permisului auto. Mașina de școală nu ar fi acordat prioritate unei alte mașini într-o intersecție. Martora de pe bancheta din spate și polițistul examinator au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cum s-a produs accidentul

Un autoturism care aparține unei școli de șoferi a fost implicat într-un accident rutier pe o stradă din municipiul Brăila, în timpul susținerii examenului auto. În urma evenimentului, polițistul examinator a fost transportat de o ambulanță la o unitate medicală. Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Din primele cercetări, se pare că tânăra de 19 ani, care susținea examenul auto, nu a acordat prioritate mașinii cu care s-a ciocnit. Momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se poate observa cum tânăra de 19 ani vine de pe o șosea principală și a făcut stângă fără să acorde prioritate, moment în care s-a ciocnit cu alt autoturism.

Polițistul examinator a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost internat la Spitalul din Brăila – secția chirurgie. De asemenea, și martora care se afla pe bancheta din spate a fost rănită, fiind transportată la un spital din București. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Șoferul lovit nu a avut putut să evite impactul

Conform specialiștilor în siguranță rutieră care au analizat imaginile, tânăra care a intrat în intersecție fără a se asigura nu a frânat deloc, iar șoferul lovit nu a avut nicio șansă să evite impactul. Tânăra a semnalizat, însă nu a frânat în momentul în care a ajuns în intersecție.

„La prima vedere, viteza era un pic crescută, viteză crescută la nivelul ăsta nu înseamnă viteză excesivă, dar și 30 -40 km la oră e mult pentru că văd că nu schițează nici un fel de gest. Nu văd să se aprindă stopurile de frână din imaginile astea”, a spus Emil Gâtej, specialist în siguranță rutieră.

Emil Gâtej a mai precizat că șoferiței i-ar fi trebuit minim 20 de metri de frânare pentru a evita impactul, ceea ce nu a făcut. Managerul Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu, a precizat că polițistul examinator a suferit traumatisme toracice și craniene faciale, însă se află într-o stare bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI