Poliția Română, mesaj important înainte de Black Friday! Toți românii trebuie să afle imediat asta

Autoritățile le-au transmis românilor un mesaj deosebit de important, în ajunul mult așteptatului Black Friday. Toți cei care plănuiesc să profite de reducerile afișate de site-uri cu acest prilej trebuie să fie cu mare băgare de seamă. De aceea, Poliția Română le-a transmis și amatorilor de shopping online, un avertisment, în ceea ce-i privește pe comercianți, dar și locurile de unde vor alege să își fac anumite cumpărături.

Poliția Română, mesaj important înainte de Black Friday!

În 2019, ziua de Black Friday va pica pe 15 noiembrie, iar în acest sens Poliția Română le-a transmis tuturor locuitorilor un mesaj important, prin intermediul paginii oficiale de Facebook. Pentru că o foarte mare parte dintre români vor alege să facă cumpărături în mediul online, autoritățile au pus la dispoziție pe rețeaua socială și mai multe sfaturi, pentru evitarea clasicelor țepe.

Poliția Română, mesaj important înainte de Black Friday! Toți românii trebuie să afle imediat asta
Așa arată lista cu „regulile de aur” transmise de Poliția Română cumpărătorilor, înainte de Black Friday

„Cumpărăm din ce în ce mai mult din on-line, astfel că e bine să respectăm regulile minime pentru a evita să devenim victima unei infracțiuni în mediul virtual:

Fiți siguri că dispozitivul pe care îl folosiți pentru a face cumpărături on-line este configurat corespunzător și că accesați o conexiune la internet sigură.

Dacă sunteți victima unei fraude on-line sesizați incidentul la poliție, precum și la banca emitentă a cardului compromis.

Verificați situația contului dumneavoastră folosind sistemele de on-line banking des pentru a putea observa atunci când există tranzacții pe care nu le-ați realizat.

Plățile on-line sunt mai sigure la comercianții care au adoptat sistemul 3D Secure, identitatea titularului fiind verificată nu doar prin cunoașterea datelor înscrise pe cardul bancar, ci și prin confirmarea faptului că este în posesia numărului de telefon declarat la bancă (fiind necesar ca acesta să introducă un cod primit prin SMS pentru a autoriza plata).

Verificați mereu adresa web pe care vă aflați în câmpul browserului web, existând posibilitatea ca în urma accesării unui link să fi fost redirecționat către un site de phishing! Se recomandă introducerea manuală a website-ului, comparativ cu accesarea acestuia dintr-un e-mail promoțional.”, a transmis Poliția Română, pe pagina oficială de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI