Podul de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Sighetu Marmației, care face legătura între România și Ucraina, a devenit „podul jucăriilor”, cu ajutorul polițiștilor de frontieră care au dorit să aducă un zâmbet pe fața copiilor.
Atât polițiștii de frontieră de la PTF Sighetu Marmației – Solotvino, cât și oameni care au dorit să participe la această inițiativă, au aranjat jucării de pluș pe balustrada podului care face legătura între cele două țări. Copiii din Ucraina fug din calea războiului, așa că autoritățile au dorit să-i primească în România într-un mod inedit.
„Podul jucăriilor dintre România și Ucraina. Podul istoric care face legătura dintre România și Ucraina, PTF Sighetu Marmației – PTF Solotvino, a devenit un pod al jucăriilor. Oamenii simpli, polițiștii de frontieră și voluntarii s-au îngrijit să amplaseze aceste jucării pe marginile podului, astfel încât la intrarea în România, copilașii care vin din Ucraina să poate să-și ia o jucărie de pluș.
Zâmbetul copiilor în momentul în care își aleg jucăriile, bucuria acestora când primesc dulciuri și fructe de la polițiștii de frontieră pe arterele de control parcă mai alină durerea din ochi mamelor. În Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră acordă tot sprijinul necesar cetățenilor ucraineni care vin în țară, dar își îndreaptă atenția și spre copilașii acestor mame” a comunicat Poliția de Frontieră Sighetu-Marmației.
Imaginile de la „podul jucăriilor” au fost postate pe contul de Facebook al Poliției de Frontieră Sighetu-Marmației. Acestea au devenit virale în scurt timp, fiind preluate și de presa internațională.
Războiul din Ucraina face din ce în ce mai multe victime, pe zi ce trece. Din păcate, printre acestea se numără și copii, care fug din calea războiului, în speranța că într-o zi se vor putea întoarce acasă. Până atunci, un hotel din Cluj-Napoca s-a oferit să primească 70 de copii din Ucraina. Aici, cei mici s-au întâlnit cu voluntari prietenoși care le-au readus zâmbetul pe buze.
„O fată a spus că înainte să ajungă în România i-a fost foarte frică, dar acum, aici, se simte în siguranţă, se simte foarte bine şi răsfăţată pentru că toţi oamenii i-au ajutat, cu mâncare şi sunt buni, dar vrea să se întoarcă în Ucraina pentru că e ţara ei”, spune Fraidy Orgad, reprezentant Asociaţia Chabad, Cluj-Napoca.
Copiii vor ajunge în Israel, odată ce asociația va găsi un zbor disponibil. De acolo vor fi preluați de o asociație umanitară.
Sursă foto: Facebook/ Poliția de Frontieră, Sighetu Marmației