PNL cere urgent o lege care să rezolve problema Uber

PNL cere urgent o lege care să rezolve problema Uber
PNL cere urgent o lege care să rezolve problema Uber

Ordonanța care interzice aplicațiile de tip ride-sharing a intrat în vigoare. Mai mulți șoferi Uber au fost deja amendați de polițiști și au rămas fără plăcuțele de înmatriculare. În acest context, PNL îi cere Guvernului condus de Viorica Dăncilă să propună urgent un act normativ care să rezolve problema Uber.

„S-a vorbit foarte mult de posibile abuzuri care se vor face. Eu îndemn ca cei care vor să facă exces de zel să nu o facă și mă refer la concurenții celor care fac ride-sharing”, a declarat ministrul Dezvoltării, Dan Suciu.

Actul normativ nu prevede în mod clar interzicerea aplicațiilor de tip ride-sharing, dar le-a dat polițiștilor posibilitatea de a sancționa șoferii Uber și Taxify care sunt prinși că au pasageri în mașină. Iar acest lucru s-a întâmplat deja. Până acum 4 șoferi Uber au primit amenzi și au rămas fără plăcuțele de înmatriculare.

Am putea avea o lege care să rezolve problema Uber

PNL cere guvernului Dăncilă să pună în dezbatere publică un proiect de act normativ care să rezolve problema serviciilor de taximetrie alternative.

„PSD urăşte economia privată şi oamenii liberi şi lasă fără locuri de muncă 30.000 de şoferi ‘uber’ şi peste 2 milioane de pasageri fără servicii alternative de taxi PSD este un partid de îmbuibaţi socialişti care nu înţeleg mersul economiei moderne şi avantajele concurenţei libere ale serviciilor de piaţă inovative. În capul lor nu au decât o singură idee, economia de stat ultra-reglementată prin sute de legi şi acte administrative, în timp ce hăituiesc iniţiativele private cu zeci de controale arbitrare privind respectarea unui noian de obligaţii absurde.

Ceea ce face PSD cu serviciile alternative de taximetrie de tip -ride-sharing- este o bătaie de joc oribilă la adresa oamenilor liberi cu iniţiativă care câştigă nişte venituri prin muncă cinstită pentru care plătesc taxe şi impozite. Înăsprirea condiţiilor pentru şoferii care folosesc aplicaţii de taxi Uber, Bolt sau Clever prin amendare lor mai rapidă şi mai severă este un atac de tip pesedist grosolan la economia de piaţă şi a oamenilor care doresc o alternativă la serviciile actuale de taximetrie.

Cerem să fie pus în dezbatere publică, în regim de urgenţă, un proiect de act normativ al Guvernului care să oprească -vânătoarea- de şoferi Uber, Bolt sau Clever şi să elimine barierele absurde puse în calea dezvoltării serviciilor alternative de taximetrie, asigurând condiţii egale de concurenţă şi de siguranţă pentru pasageri între toţi şoferii de taxi”, se arată într-un comunicat emis de PNL.