Ploile au făcut prăpăd în toată țara. Ce pagube s-au înregistrat în Bihor, Iași sau Neamț după vijelia puternică de aseară

Ploile au făcut prăpăd în toată țara. Ce pagube s-au înregistrat în Bihor, Iași sau Neamț după vijelia puternică de aseară
Ploile au făcut prăpăd în toată țara

Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd în toată țara. În mai multe județe din România, casele oamenilor au fost inundate din cauza nivelului apei foarte mare. Persoanele au fost evacuate din casă, stâlpii de electricitate au fost afectați de fulgere și traficul a fost restricționat.

Copaci căzuți și o pensiune lovită de trăsnet în Bihor

Din cauza furtunii din noaptea și dimineața zilei de joi, pompierii militari bihoreni au fost nevoiți să intervină pentru evacuarea apei din mai multe gospodării. Aceștia au fost chemați și pentru a stinge un incendiu produs la o pensiune din Șișterea, dar și pentru degajarea a doi copaci căzuți în municipiul Oradea.

Un acoperiș al unei pensiuni din localitatea Șișterea, comuna Cetariu, ardea violent, după ce a fost lovit de trăsnet. La fața locului au ajuns două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță de tip B2. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 4 dimineața. Forțele de ordine au reușit să salveze bunuri de o valoare semnificativă. Din fericire, nu au existat victime.

Persoane evacuate din locuințe inundate de ploi în Iași

În cursul nopții de miercuri spre joi, mai multe persoane din județul Iași au fost evacuate, după ce locuințele lor au fost inundate din cauza ploilor. Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Situații de Urgențe, a declarat că oamenii legii s-au deplasat în satul Jogoreni pentru a evacua două persoane, după ce patru locuințe au fost inundate.

În satul Zece Prăjini, zece subofițeri și pompieri voluntari au acționat pentru a evacua 15 adulți și copii dintr-o locuință inundată. Apa avea aproximativ 50 cm. Pompierii voluntari au fost solicitați și în satul Gârbești. Aici, apa din rigola drumului public a ajuns în curtea unei gospodării.

În urma descărcărilor electrice, un stâlp iluminat public de pe strada Nicolina a fost afectat de fulger. Din fericire, nu a fost vorba despre un incendiu. Un arc electric, cu repetiție, s-a format pe strada Cărămidari, pe un stâlp de electricitate.

Trafic restricționat în Neamț din cauza apelor

Joi dimineață, traficul rutier a fost restricționat pe drumul național DN 15, în localitatea Bistricioara, dar și pe drumul județean DJ 156 A, în localitatea Boțești, comuna Girov. Restricțiile au fost impuse de către autorități din cauza viiturilor și aluviunilor care au ajuns pe carosabil.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, polițiștii rutieri recomandă tuturor șoferilor să adapteze condițiile de mers pe toate drumurile publice din țară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI