Ploile abundente din ultimele 24 de ore fac ravagii în continuare. Căderi masive de pietre pe Valea Oltului, DN 7 este iar blocat

Ploile abundente din ultimele 24 de ore fac ravagii în continuare. Căderi masive de pietre pe Valea Oltului, DN 7 este iar blocat
Căderi masive de pietre pe Valea Oltului, DN 7 este iar blocat

Circulația pe Valea Oltului este blocată de două zile din multiple motive. În cursul zilei de luni, 19 iulie, în urma unor accidente rutiere, circulația a fost afectată atât în Sibiu cât și în Vâlcea. Marți traficul a fost blocat din cauza căderilor de pietre pe carosabil.

Ploile abundente încurcă circulația în mai multe zone

Începând de luni, județul Vâlcea se află sub atenționare de Cod Portocaliu de ploi abundente și Cod Portocaliu hidrologic, vizând scurgeri de pe versanți, torenți, pârâie, viituri și posibile depășiri le cotelor de apărare. Primul cod portocaliu este valabil până marți, la ora 10:00. Al doilea cod, cel hidrologic, este valabil până miercuri, la ora 24:00.

Din aceste motive, atât pe Valea Oltului cât și în alte zone ale Vâlcii, s-au semnalat diferite probleme pentru care a fost operaționalizată grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea. În zona Câineni, marți dimineață, s-au raportat pietre căzute pe carosabil.

Din cauza acestora, circulația a fost blocată DN 7/ E 81 timp de câteva ore, pe sensul de mers Sibiu – Vâlcea. La fața locului au fost chemați și muncitorii din cadrul Serviciului Drumuri Naționale. De asemenea, la doar câțiva kilometri depărtare, un TIR a rămas în pană, fără aer și cu motorul blocat.

Incidentul a avut loc la km 237 +800 m. De data aceasta, traficul a fost blocat pe ruta de mers Vâlcea – Sibiu. Șoferii viind nevoiți să aștepte câteva minute repararea TIR-ului.

Drumuri blocate în multiple zone

Traficul a fost îngreunat și în Defileul Oltului, pe 19 iulie, în prima zi a săptămânii. Un TIR s-a oprit pe sensul de mers Sibiu – Râmnicu Vâlcea din cauza unor defecțiuni tehnice, pe raza județului Sibiu, în zona Lazaret. Datorită acestui incident, traficul a fost blocat la km 244 al DN 7/ E 81.

Circulația a fost dirijată alternativ timp de circa două ore jumătate. Între timp, un alt accident a avut loc în Vâlcea, la Călinești. Traficul a fost blocat în totalitate pe Valea Oltului și la km 213 DN 7 / E 81. Timp de aproximativ o oră s-a circulat alternativ. Circulația în zonă s-a reluat în condiții normale abia după ora 19:00.

În cursul nopții de luni spre marți, pompierii militari au intervenit pentru degajarea a doi copaci căzuți peste rețeaua electrică în localitatea Bunești. De asemenea, au fost solicitați pentru evacuarea apei, cu ajutorul motopompelor, din două gospodării situate în localitatea Brezoi, strada Vulturești.

Pompierii au acționat și pentru deblocarea scurgerii de pe acoperișul unui bloc din Râmnicu Vâlcea. Toate situațiile au survenit în urma ploilor abundente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI