Platformele de ridicat mașini au împânzit Capitala. Cum arată utilajele

de: Ana Chivu
24 08. 2019

Platformele de ridicat mașinile parcate neregulamentar au împânzit deja toate străzile din București. Una dintre cele 6 utilaje a fost adusă chiar astăzi, 24 august, la intrarea în Aeroportul Băneasa, loc în care s-a desfășurat BIAS 2019. Ridicarea autovehiculelor va începe din cursul zilei de luni, 26 august.

Platformele de ridicat mașini, pe străzile din București

Pregătirile sunt în toi pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, așa cum s-a zvonit până acum. Pe 26 august va începe operațiunea, astfel că utilajele sosesc necontenit în Capitală. Șoferul care se afla volanul utiajului ajuns astăzi în București a susținut că mașina a fost adusă „pentru orice eventualitate”, conform mediafax.ro. Dispoziția de ridicare cuprinde informațiile următoare: data şi ora ridicării vehiculului; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi instituţia din care acesta face parte; indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată; menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului; menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre”
Proiectul de hotărâre

Platformă de ridicat mașini

Tarifele de ridicare sunt:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:
– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Acestea se schikbă în funcție de perioada de depozitare care este calculată din momentul în care este depozitată efectiv și se percepe la un tarif de 150 de lei/zi.