Plantele periculoase care te îmbolnăvesc. Mulți români le au în casă, fără să le știe secretul fatal

Plantele periculoase care te îmbolnăvesc. Mulți români le au în casă, fără să le știe secretul fatal
Mulți români au în casă aceste plante periculoase

Pe măsură ce petrecem mai mult timp în interior, plantele pe care le avem în locuință ne fac să ne simțim cât mai aproape de natură. Însă, uneori trebuie să avem grijă la ce fel de astfel de plante decorative alegem. Unele dintre acestea ne aduc fericire datorită frumuseții lor, dar sunt otrăvitoare.

Plantele periculoase care te îmbolnăvesc. Mulți le avem în casă

De fiecare dată când vrei să achiziționezi o plantă, ești interesat în primul rând de aspectul estetic. Trebuie însă să fii foarte atent deoarece unele îți pot pune sănătatea în pericol.

O plantă te încântă și îți aduce o senzație de bucurie, însă te poate intoxica. Așadar, copiii și animalele de companie ar trebuie să fie ferite de acestea prin așezarea ghivecelor la înălțime. Dacă ai astfel de plante, trebuie să te asiguri că porți întotdeauna mănuși atunci când le atingi.

Degețel roșu sau Digitalis purpurea

Fiind numită și degețel roșu, această frumoasă floare este nelipsită din multe grădini ornamentale și înfrumusețează multe locuințe. Însă, nu mulți știu că frunzele și chiar semințele acestei plante au o toxină (digoxina) care poate fi fatală animalelor sau persoanelor care o înghit.

Datorită toxicității acestei plante, cei care o aleg pentru a decora locuința își riscă destul de mult sănătatea.

Caladium

Această plantă cu frunzele în formă de inimă este foarte frumoasă și dă un aer primitor casei tale. Cu toate acestea, ea poate fi periculoasă și otrăvitoare.

Planta aceasta poate creea dificultăți respiratorii dacă copii sau animalele de companie intră în contact cu frunzele ei. În caz că se întâmplă acest lucru, cel mai bine este să spălați zona afectată cu apă rece și să contactați medicul.

Mulți români le au în casă
Aceste plante pot fi periculoase pentru sănătate

Euphorbia tirucalli

Deși este extrem de frumoasă, Planta-creion are o sevă corozivă care poate duce la apariția unor iritații severe al pielii și ochilor. Tocmai din această cauză, ea trebuie mânuită cu grijă, cu mănuși și chiar cu protecție pentru zona ochilor. În cazul în care seva acestei frumoase plante intră în contact cu ochii, poate provoca iritație, mâncărime și senzație de arsură.

Pothos

Numită și Iedera dracului, aceasta este o planta cu frunze mari, cu o formă frumoasă, care dau un aspect plăcut locului în care sunt așezate. Și acesta are substanțe toxice. Frunzele ei conțin oxalat de calciu care, în caz că este înghițit, poate duce la iritații ale buzelor, limbii și gurii, salivare în exces și chiar vărsături, potrivit Clickpentrufemei.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI