Plantele pe care trebuie să le ai neapărat în casă. Ce trebuie să pui chiar în dormitor

Plantele pe care trebuie să le ai neapărat în casă. Ce trebuie să pui chiar în dormitor
Plantele pe care trebuie să le ai neapărat în casă.

Ce plante trebuie să ai neapărat în casă și pe care trebuie să o pui în dormitor. Plantele acestea pot crește calitatea oxigenului în interiorul unei camere. Chiar dacă există opțiuni pentru creșterea oxigenului prin alte mijloace, precum purificatoarele de aer, poți apela la varianta plantelor întrucât este o metodă naturală, benefică pentru corp și minte.

Plantele pe care trebuie să le ai neapărat în casă

Areca Palm

Această plantă este proiectată biologic pentru a absorbi dioxidul de carbon, eliberându-l sub formă de oxigen. Palm Areca poate elimina elimina substanțe chimice periculoase pentru om, precum ar formaldehida, xilon și toluen.

Trebuie să știi însă să o îngrijești. Plantei Palm Areca îi priește lumina filtrată și vrea să fie udată de multe ori. Patru plante ar trebui să fie suficiente pentru o persoană. Palm Areca se amplasează în camera de zi.

Planta șarpe sau „limba soacrei”

Această plantă este considerată eficientă în producția de oxigen. Planta șarpe sau Limba soacrei, așa cum mai este cunoscută, este unică pentru producția de oxigen pe timp ne noapte, având capacitatea de a purifica aerului prin eliminarea de benzen.

Ca și recomandare de îngrijire, trebuie să știi că planta șarpe are nevoie să stea în lumina naturală și să fie udată săptămânal. Se recomandă ca pentru o persoană, planta să fie până la nivelul taliei, în număr de 6 până la 8. De asemenea, într-o cameră vidată, plantele sunt capabile să producă suficient oxigen pentru a se respira normal. Planta aceasta se amplasează chiar în dormitor.

Crassula ovata sau Planta banilor

Această plantă este renumită pentru pentru capacitatea de a elimina substanțele chimice și alți poluanți din aer, mai ales benzen, formaldehidă, xilen și toluen. În ciuda beneficiului ratei ridicate de purificare, planta este toxică pentru pisici, câini și copii mici dacă frunzele ei sunt ingerate.

Ca și recomandare și îngrijire, planta preferă lumina indirectă și trebuie să fie udată cam în fiecare săptămână. Se recomandă ca pentru o singură persoană să existe trei plante de 45 cm.

Cea mai bună amplasare a acestei plante este în oricare dintre camere, cu precizarea de a nu o lăsa la îndemâna animalelor de companie sau a copiilor mici.

Gerbera (Gerbera Jamesonii)

O altă plantă pe care să o pui în dormitorul tău este și Gerbera (Gerbera Jamesonii), folosită ca un element decoartiv în grădinărit, datorită frumuseții sale. Planta are și capacitatea de a produce mari de oxigen pe timp de noapte, eliminând substanțe chimice nocive, precum  benzenul și tricloretilena.

Planta este benefică pentru cei care suferă de apnee în somn și tulburări de respirație. Ea preferă lumina soarelui în timpul verii și trebuie udată în mod regulat, pentru ca solul să se mențină umed.