25 apr. 2023 | 13:51

Plantele pe care le cultivi o dată și rezistă mulți ani. Vor crește în fiecare primăvară

Diverse
Plantele pe care le cultivi o dată și rezistă mulți ani. Vor crește în fiecare primăvară
Plantele pe care le cultivi o data si rezista multi ani. Vor creste in fiecare primavara

O parte din ritualul de primăvară al grădinarului este să comande semințe sau răsaduri de legume preferate, precum roșii, ardei și castraveți. Puține persoane știu, însă, că există legume perene pe care le poți planta o singură dată și de care te poți bucura mai mulți ani. Care sunt acestea.

Ce plante pot fi cultivate o singură dată și rezistă pentru mai mulți ani

Ceapă

Nu toate cepele pot face parte dintr-o grădină perenă, dar există câteva tipuri ușor de cultivat pe care le poți lua în considerare. Ceapa verde poate fi savurată pe tot parcursul anului, deoarece crește rapid. Poți lăsa câțiva bulbi de ceapă în grădină pentru a crește anul viitor.

Usturoi

Mulți cred că usturoiul se poate cultiva pe tot parcursul anului, deoarece grădinarii tind să-și recolteze întreaga recoltă de bulbi, apoi să planteze alții noi pentru anul următor.

Cu toate acestea, sfatul experților este să lași câțiva bulbi în sol și vei observa cum legumele vor crește în fiecare an. Acest procedeu implică recoltarea usturoiului de la plante mai mari, în timp ce plantele mai mici sunt lăsate să rămână în pământ.

Sparanghel

Iubitorii de rețete de sparanghel abia așteaptă să vadă acele tulpini cum cresc primăvara. Aceasta este o legumă perenă relativ ușor de cultivat.

Singura parte grea este că trebuie să aștepți 1 – 2 ani înainte de a recolta primele sulițe. Sparanghelul crește ca plantă perenă și poate trăi 15 ani sau chiar mai mult.

Grădinarii au mai mult succes să planteze coroane vii decât semințe, iar hibrizii exclusiv masculini vor produce cele mai multe tulpini. Plantați coroane de sparanghel într-un loc plin de soare și păstrați solul fără buruieni și foarte bine irigat.

Rampe

Cunoscute și sub denumirea de praz sălbatic sau usturoi sălbatic, rampele au o aromă ușoară de ceapă, care poate da un plus de savoare salatelort ale. Se găsesc din păduri, dar le puteți adăuga și la propriul peisaj împădurit.

Rampele au o creștere foarte lentă, așa că necesită răbdare. Recomandarea experților ar fi să cumperi becuri de rampă pentru cele mai rapide rezultate, știind că vor mai trece câțiva ani până vor fi gata de recoltare.

Rampele trebuie plantate în zonele împădurite cu sol bine drenat, umed și așternut de frunze pentru a proteja plantele. Rampele apar pentru doar câteva săptămâni la începutul primăverii, apoi se ofilesc până în anul următor.

Rubarbă

Ruubarba reprezintă o alegere grozavă pentru grădina sau peisajul dvs.: tulpini verzi și roșii roșii, cu frunze mari și late. Este o plantă dură și rezistentă, care revine de zeci de ani, fiind important de reținut că doar tulpinile plantei sunt comestibile. Frunzele sunt otrăvitoare și trebuie aruncate.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
DESPĂRȚIREA momentului în showbizul românesc! Și-au spus ADIO, iar el și-a găsit deja altă iubită! 'Ce dai, aia primești'
Unica.ro
Schimbare radicală în învățământ. Diplomele nu vor mai fi la fel
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Acasă la Teo Trandafir. Cum arată vila în care locuiește cu fiica ei adolescentă. A adoptat-o de mică, i-a oferit totul, iar imaginile vorbesc de la sine
Avantaje
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro